1 hónap múlva jön az Agrárium 2025 konferencia!
A rendezvény célja, hogy áttekintse mindazokat a fontos támogatási, szabályozási, finanszírozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat, illetve kilátásokat, amelyek döntően meghatározzák az agrárgazdasági vállalkozások egész éves eredményes gazdasági/üzleti tevékenységeit.
Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre!
35% kedvezmény NAK-szaktanácsadóknak és NAK-tagoknak!
A Butcombe Brewing Co. azoktól az ügyfeleitől kapta a sört, akiknek a koronavírus-járvány miatt elrendelt lezárások miatt le kellett húzniuk a rolót márciusban. A főzde azonban, ahelyett, hogy megszabadult volna az eladhatatlanná vált alkoholtól, összekeverte azokat a sörfőzés folyamán létrejövő egyéb melléktermékekkel, mint például élesztővel és használt komlóval. Az eljárás során a főzde a lejárt sörből félfolyékony állati takarmányt állított elő, írta meg a FarmingUK.
Az eljárásnak köszönhetően a főzde 108 ezer pint (nagyjából 54 ezer liter) sör kiöntését akadályozta meg, ugyanis a nagy-britanniai vízművek jelezték, hogy a lezárások miatt eladhatatlanná vált söröktől meg kell szabadulni. De Marc McGuigan, a Butcombe Brewing Co. marketing igazgatója úgy gondolta, hogy a döntésnek való engedelmeskedés nem szolgálná a cég fenntarthatósági és környezetvédelmi célkitűzéseit.

- mondta Marc McGuigan.
A marketing igazgató elmondta, hogy a cég emberei már elkezdték begyűjteni a környező kocsmákból a sört, hogy azokból állati tápokat készítsenek. A sörfőzde azt kérte a kocsmárosoktól, hogy gondolkodjanak el az eladhatatlanná vált sörök állati takarmánnyá vagy tápszerré történő átalakításáról.