2023. március 26. vasárnap Emánuel

Felszólították a vezető élelmiszeripari vállalatok az uniót - Nem akármit követelnek

agrarszektor.hu
Napjaink egyik fontos kérdése, hogy a mezőgazdasági és az állattartási módszerek környezeti és etikai szempontból is fenntarthatóak legyenek. Ennek érdekében fontos lépést tettek a napokban a vezető élelmiszeripari vállalatok: közösen írtak egy levelet az Európai Bizottságnak és az Európai Parlament képviselőinek, melyben felszólították őket a ketrecek mezőgazdasági használatának fokozatos megszüntetésére, kezdve a tojótyúkok ketrecben tartásával.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A legnagyobb élelmiszeripari vállalatok levelükben külön felhívták az Európai Bizottság figyelmét a tyúkok helyzetére, hiszen ezeket az állatokat sok esetben rendkívül szűk és sűrűn elhelyezett ketrecekben tartják. A levelet többek között olyan vállalatok is aláírták, mint például az Aldi Nord, Inter Ikea, Nestlé, Jamie Oliver Group - írja a Poultry News. Kihangsúlyozták azt is, hogy a tojótyúkok túlzsúfolt ketreceinek fokozatos kivonása üzleti szempontból is fontos, különösen az EU-ban. 

Ezen kívül kimondták, hogy a ketrecmentes rendszerek egyre szélesebb körben terjednek el, gazdaságilag jól működnek, de ami még ennél is fontosabb, hogy jobb életfeltételeket biztosítanak a tyúkoknak. Továbbá, a jelenleg még előkészítés alatt álló állatjóléti jogszabályok felülvizsgálata ideális lehetőség arra, hogy az EU egész területén megszüntessék a ketrecek használatát az állattenyésztésben.

Készek és hajlandóak vagyunk megosztani a szakértelmünket, és együttműködni a cél elérése érdekében

- fogalmaztak levelükben.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?