Pusztító tűz söpört végig a francia földeken: híres borászatok is súlyosan károsodtak

Pusztító tűz söpört végig a francia földeken: híres borászatok is súlyosan károsodtak

agrarszektor.hu
Egy hét után hétfőre sikerült megfékezni az idei legnagyobb franciaországi erdőtüzet, ám teljesen eloltani még mindig nem tudták, hat út továbbra is lezárva marad - adták hírül a francia hatóságok. A tűz az ország délkeleti részén, Var megyében keletkezett múlt hétfőn egy autópálya mellett. Szakértők szerint valószínűleg egy eldobott, de még parázsló cigarettavég okozhatta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lángok 7000 hektáron pusztítottak, porig égetve Franciaország egyik jelentős természetvédelmi területét a Maures-hegységben, és súlyos károkat okozva a provence-i térség rozé borairól híres borászatinak. A BBC beszámolója szerint legalább 73 borászat és 5 bortermelő szövetkezetet érintett a tűzvész, szőlőskertek égtek le, de a teljes kárt még nem tudták teljesen felmérni, például azt, hogy mekkora területen vált a füst miatt használhatatlanná a termés - írja a hvg.

EZ IS ÉRDEKELHET

Szívszorító, a közelmúltban kétszer is elfagyott a szőlőnk, és most itt van ez az évtizedek óta legsúlyosabb tűzvész is  

- idézett a BBC egy borászt, aki szerint a károk miatt várhatóan drágulni fognak a régió borai, például a rozé.

A tűzben hét tűzoltó megsérült, két ember életét vesztette, 19-en füstmérgezést szenvedtek, 14 ezer embert pedig ki kellett menekíteni otthonából. Hétfőn még mindig 400 tűzoltó dolgozott a területen, és vélhetően további egy hétbe telik, míg teljesen sikerül eloltani a tüzet, amelyhez hasonló 20 éve nem tombolt a térségben.

Címlapkép forrása: MTI/AP/Daniel Cole

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02