Szokatlan meleg tör Európára szilveszterkor: ebben a térségben akár 25 fok is lehet

Szokatlan meleg tör Európára szilveszterkor: ebben a térségben akár 25 fok is lehet

agrarszektor.hu
Európa nagy részét elárasztja a meleg levegő, Spanyolországban a 25 fokot is megközelítheti a hőmérséklet. Az Atlanti-óceán fölött kialakuló ciklonok előoldalán a hét közepétől az átlagosnál 8-12 fokkal melegebb levegő érkezik Európa középső, déli és nyugati területei fölé, így nem csak nálunk, hanem máshol a kontinensen is tavaszias idővel búcsúzik az év.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Szilveszterkor a Mediterráneumban és Franciaországban sokfelé a 20 fokot is megközelítheti a hőmérséklet, sőt Spanyolországban nagy területen 20 fok fölé melegedhet a levegő, helyenként 25 fok is lehet - írja az Időkép. Az ilyen magas értékek az év ezen időszakában errefelé sem szokványosak. Ha meglesz a 25 fok, az itt élők elmondhatják, hogy nyárias meleggel búcsúztatta az időjárás 2021-et. Nálunk ilyen meleg nem lesz, de nagy területen elérheti a hőmérséklet a 15 fokot, akár a melegrekord is megdőlhet (16,5 fok - 1920, Sopron).

Letarolja a meleg Európát - Forrás: Időkép

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?