Elárulta a titkát a magyar vállalkozó: így lehet jó üzlet a környezetvédelem

Elárulta a titkát a magyar vállalkozó: így lehet jó üzlet a környezetvédelem

MTI
A fejlett országokban a megtermelt, feldolgozott élelmiszerek egyharmada nem kerül a fogyasztó asztalára és válik így hulladékká - mondta Áder János köztársasági elnök a Kék bolygó című podcast hétfői adásában, amelyben az ételpazarlás megelőzéséről beszélgetett meghívott vendégével.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államfő Wettstein Alberttel, a Munch ételmentő applikációt kifejlesztő magyar vállalkozás egyik alapítójával beszélgetett arról, hogyan lehet megelőzni, hogy a fel nem használt étel, készétel a kukába kerüljön, terhelve ezzel a környezetet. Áder János a vállalkozást bemutatva elmondta, a fiatal egyetemistákból álló csapat egy olyan közösségi vállalkozást hozott létre, amely megmenti a jó minőségű étteremi készételeket a kidobástól.

Jön az agrárium csúcseseménye, az Agrárszektor Konferencia!

December 9-10-én rendezi meg a Portfolio Csoport az Agrárszektor Konferenciát, amely ma a hazai agrárium csúcseseményének számít. A kétnapos rendezvény napirendre tűzi azokat a legaktuálisabb és legforróbb témákat, amelyek döntően befolyásolják az agrárgazdasági szereplők üzleti-gazdálkodási tevékenységének eredményességét. A konferencia egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről, emellett napirendre veszi a legfontosabb szabályozási változásokat is. A résztvevőknek lehetőségük nyílik networkingre és kapcsolatépítésre is, és az esemény színvonalát rangos szakmai díjátadó is emeli. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, jöjjön el a Portfolio Agrárszektor Konferenciára december 9-10-én.

Wettstein Albert ismertetése szerint egy Kína méretű földterületet lehetne megtölteni a fel nem használt élelmiszerekkel, el nem fogyasztott ételekkel. A különböző számítások szerint az emberiség az élővizek negyedét olyan élelmiszerek előállítására használja fel, amelyek azután kidobásra kerülnek - tette hozzá a köztársasági elnök.

Áder János arra hívta fel a figyelmet, hogy a kidobott élelmiszer pénz- és energiapazarlás, nő a károsanyag-kibocsátás, és ha az emberek helytelenül szabadulnak meg ezektől az ételektől, akkor elszennyeződhetnek élővizek is. Mostanra már senki nem tagadja, hogy valami történik körülöttünk, a klíma változik, az üvegházhatású gázok 70%-ának kibocsátásáért száz cég felelős, azonban mindenkinek el kell gondolkodnia azon, hogy személy szerint ki mit tud tenni a környezetért.

Az államfő megjegyezte, egyre kevesebben vannak, akik azt mondják, hogy a klímaváltozásban az emberi hatás nem releváns, a mostani klímaváltozás sebessége és üteme lényegesen gyorsabb, mint az emberiség történetében bármikor. Az ipari forradalom óta történt fejlesztésekkel, beruházásokkal az emberiség jelentősen hozzájárult a klímaváltozáshoz - emelte ki Áder János.

A vállalkozás további terveivel kapcsolatban Wettstein Albert elmondta, az alkalmazást új szolgáltatásokkal szeretnék bővíteni, hiszen az éttermeken kívül sok felesleg keletkezik a háztartásokban vagy az élelmiszerfeldolgozásban.
A szakember hozzátette, hogy vállalkozásukhoz próbálnak a piacon már bizonyított üzletembereket megnyerni azzal, hogy a környezetvédelem nemcsak jótékonysági dolog lehet, hanem üzlet is. Már több üzletember invesztált 30 millió forintot a vállalkozásba - árulta el Wettstein Albert, aki kitért arra is, hogy ezenkívül az Élelmiszerbankkal dolgoznak egy stratégiai partnerségen, és felvették a kapcsolatot a Máltai Szeretetszolgálattal a rászorulóknak szánt ételcsomagok eljuttatásáért.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?