Rossz hírek érkeztek Ausztriából: az alma és a körte is megszívta az idei évet

Rossz hírek érkeztek Ausztriából: az alma és a körte is megszívta az idei évet

agrarszektor.hu
Almából 5 százalékkal, körtéből pedig 6 százalékkal kevesebb termett idén Ausztriában, mint tavaly. A visszaesés hátterében egyértelműen a késő tavaszi fagyok állnak, aminek következtében a méhek is kevesebbet repültek, így a gyümölcsméret is kisebb lett.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az osztrák statisztikai hivatal végleges adatai szerint a 2021-es belföldi almatermés volumene 152 ezer tonna lett (ennek háromnegyedét Stájerországban takarították be), ami 5%-kal marad el a tavalyi terméstől - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A visszaesés hátterében a késő tavaszi fagyok állnak, és bár a virágok képződése még megfelelő volt, a fagyok és a hűvös időben kevesebbet repülő méhek miatt a termésberakódás már korlátozott volt és meg is késett, ami a gyümölcsméret csökkenésében is jelentkezett. Az osztrák körtetermés szintén elmaradt a tavalyitól, a 7700 tonnás volumen 6%-os csökkenést jelent a 2020-as szinthez képest.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?