Ez durva: már februárban virágzik a mandula Magyarországon

Ez durva: már februárban virágzik a mandula Magyarországon

agrarszektor.hu
Virágzik a mandula a Mecsekben, az enyhe időnek köszönhetően ugyanis megjelentek az első virágai a tavasz hírnökének. A tavaszi fagyok sajnos könnyedén károsíthatják, hiszen a legkorábban virágba boruló gyümölcsünk.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Február közepe van, de az elmúlt enyhe időszaknak köszönhetően virágzik a tavasz hírnöke Pécsett: megjelentek a Mecsek oldalában a mandulafák első virágai - írja az Időkép. A mandula igen melegigényes növény, mondhatni, hogy hazánk a mandulatermesztés északi határán fekszik. Elsősorban Baranyában, a Vértes alján, a Budai-hegyekben, a Mátraalján és a Balaton-felvidéken jellemző a termesztése, de a legideálisabb számára a Balaton-Felvidék. A tavaszi fagyok sajnos könnyedén károsíthatják, hiszen a legkorábban virágba boruló gyümölcsünk.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Róka László

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55