Egyre több magyar vásárol ilyen élelmiszereket: nagyon népszerűek ezek a termékek

Egyre több magyar vásárol ilyen élelmiszereket: nagyon népszerűek ezek a termékek

agrarszektor.hu
A kormány gazdaságfejlesztési programjai a vidék megtartóerejét és az agrárvállalkozások, valamint a hozzájuk kötődő családok megerősítését szolgálják - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. élelmiszer és táplálékkiegészítő gyártóüzemének átadásán, Nagykállón.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mindig is élen járt az egészséges és finom gyümölcsök termesztésében és az élelmiszerek előállításában. Hozzátette, az elmúlt években megváltoztak a vásárlói igények. Az egészséges élelmiszerek, zöldségek és gyümölcsök mellett a fogyasztók egyre inkább az egészség megőrzését, a közérzet javítását szolgáló, vény nélkül kapható étrend-kiegészítők felé fordultak. Ezt az is jól mutatja, hogy évről-évre jelentős mértékben növekszik a piacra kerülő humángyógyászati jellegű termékek köre, illetve azok értékesítési mennyisége. Emellett az sem véletlen, hogy a legnagyobb növekedési potenciál az étrend-kiegészítők területén tapasztalható - hangsúlyozta a miniszter.

Nagy István arra emlékeztetett, hogy 2015-ben hirdették meg a Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című pályázatot, melyre a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. is beadta projektanyagát. A vállalkozás az élelmiszer és táplálékkiegészítő gyártóüzem építésére csaknem 347 millió forintot, a termeléshez kapcsolódó technológia beszerzésére több mint 388 millió forintot, míg az infrastrukturális és termelés irányítási beruházáshoz kapcsolódó tételekre 143 millió forintot meghaladó összeget fordíthatott - sorolta a miniszter. A beruházás során megvásárolt technológiai sor, valamint a hozzáfejlesztett saját innovációk biztosítják az egyedülálló termékkínálat gyártását. Az agrártárca elkötelezett a magyar vidék megerősítése, a magyar mezőgazdaság fejlesztése iránt, és ebben a feladatban számít mindazokra a családi vállalkozásokra és nagyobb üzemekre, amelyek elhivatottak környezetük megóvása és közösségük gyarapítása iránt - emelte ki Nagy István.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?