Egyre több magyar vásárol ilyen élelmiszereket: nagyon népszerűek ezek a termékek

Egyre több magyar vásárol ilyen élelmiszereket: nagyon népszerűek ezek a termékek

agrarszektor.hu
A kormány gazdaságfejlesztési programjai a vidék megtartóerejét és az agrárvállalkozások, valamint a hozzájuk kötődő családok megerősítését szolgálják - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. élelmiszer és táplálékkiegészítő gyártóüzemének átadásán, Nagykállón.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A tárcavezető arra hívta fel a figyelmet, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mindig is élen járt az egészséges és finom gyümölcsök termesztésében és az élelmiszerek előállításában. Hozzátette, az elmúlt években megváltoztak a vásárlói igények. Az egészséges élelmiszerek, zöldségek és gyümölcsök mellett a fogyasztók egyre inkább az egészség megőrzését, a közérzet javítását szolgáló, vény nélkül kapható étrend-kiegészítők felé fordultak. Ezt az is jól mutatja, hogy évről-évre jelentős mértékben növekszik a piacra kerülő humángyógyászati jellegű termékek köre, illetve azok értékesítési mennyisége. Emellett az sem véletlen, hogy a legnagyobb növekedési potenciál az étrend-kiegészítők területén tapasztalható - hangsúlyozta a miniszter.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméretű gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Nagy István arra emlékeztetett, hogy 2015-ben hirdették meg a Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban című pályázatot, melyre a Kiskertészek Zöldség- és Gyümölcstermelői Kft. is beadta projektanyagát. A vállalkozás az élelmiszer és táplálékkiegészítő gyártóüzem építésére csaknem 347 millió forintot, a termeléshez kapcsolódó technológia beszerzésére több mint 388 millió forintot, míg az infrastrukturális és termelés irányítási beruházáshoz kapcsolódó tételekre 143 millió forintot meghaladó összeget fordíthatott - sorolta a miniszter. A beruházás során megvásárolt technológiai sor, valamint a hozzáfejlesztett saját innovációk biztosítják az egyedülálló termékkínálat gyártását. Az agrártárca elkötelezett a magyar vidék megerősítése, a magyar mezőgazdaság fejlesztése iránt, és ebben a feladatban számít mindazokra a családi vállalkozásokra és nagyobb üzemekre, amelyek elhivatottak környezetük megóvása és közösségük gyarapítása iránt - emelte ki Nagy István.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?