Rakétaként lőnek ki az árak a magyar boltokban: nem látni a drágulás végét

Rakétaként lőnek ki az árak a magyar boltokban: nem látni a drágulás végét

MTI
Úgy tűnik, hogy sajnos hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy hónapról hónapra, hétről hétre, napról napra emelkednek az árak, ami az élelmiszereket sem kerüli el. Olyannyira, hogy elképesztő növekedő tendencia figyelhető meg hosszú hónapok óta, és egyelőre az látszik, hogy ez nem is fog megszakadni. Az ipari termelői árak februári adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az előző hónaphoz képest a belföldi értékesítési árak 4,5 százalékkal nőttek, az exportértékesítési árak 1,4 százalékkal csökkentek, az ipari termelői árak összességében 0,6 százalékkal nőttek. A belföldi termelői árak emelkedése másfél éve folyamatosan gyorsul, novemberben lépte át a 30 százalékos küszöböt és decemberben 31,4 százalékos volt. A feldolgozóiparban 23,8, az energiaiparban 66,3 százalékos volt az éves drágulás januárban. Az élelmiszeripar termelői áremelkedése jelentősen felgyorsult, 16,6 százalékkal nőttek az árak a novemberi, először kétszámjegyű 10,6 és a decemberi 12,6 százalékot követően. A járműgyártásban a decemberi 6,8 százalékosról 5,8 százalékosra mérséklődött a belföldi áremelkedés üteme.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?