Rakétaként lőnek ki az árak a magyar boltokban: nem látni a drágulás végét

Rakétaként lőnek ki az árak a magyar boltokban: nem látni a drágulás végét

MTI
Úgy tűnik, hogy sajnos hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy hónapról hónapra, hétről hétre, napról napra emelkednek az árak, ami az élelmiszereket sem kerüli el. Olyannyira, hogy elképesztő növekedő tendencia figyelhető meg hosszú hónapok óta, és egyelőre az látszik, hogy ez nem is fog megszakadni. Az ipari termelői árak februári adatait közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Az előző hónaphoz képest a belföldi értékesítési árak 4,5 százalékkal nőttek, az exportértékesítési árak 1,4 százalékkal csökkentek, az ipari termelői árak összességében 0,6 százalékkal nőttek. A belföldi termelői árak emelkedése másfél éve folyamatosan gyorsul, novemberben lépte át a 30 százalékos küszöböt és decemberben 31,4 százalékos volt. A feldolgozóiparban 23,8, az energiaiparban 66,3 százalékos volt az éves drágulás januárban. Az élelmiszeripar termelői áremelkedése jelentősen felgyorsult, 16,6 százalékkal nőttek az árak a novemberi, először kétszámjegyű 10,6 és a decemberi 12,6 százalékot követően. A járműgyártásban a decemberi 6,8 százalékosról 5,8 százalékosra mérséklődött a belföldi áremelkedés üteme.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?