Kész, vége? Teljesen eltűnhet a ketchup a boltokból?

Kész, vége? Teljesen eltűnhet a ketchup a boltokból?

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy újabb népszerű és kedvelt élelmiszer válhat a klímaváltozás martalékává, ugyanis egy új tanulmány szerint a paradicsomtermés is a felére csökkenthet. A dániai Aarhus Egyetem kutatócsoportja öt jövőbeli klímaváltozási forgatókönyvet vázolt fel, a vizsgálat szerint 2050-re körülbelül hat százalékos visszaesés várható a paradicsomtermesztésben.

Legyen Ön is Extra Early Bird | Agrárszektor 2025 konferencia

Szerezze meg jegyét most még Extra Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, az év egyik legrangosabb agrárszakmai eseményére.

A konferencia értékelést ad az agrárium helyzetéről, egyúttal pedig felvázolja az ágazat előtt álló rövid- és hosszú távú fejlesztési és kitörési lehetőségeket, illetve bemutatja a vállalkozások üzleti döntéseihez szükséges mértékadó prognózisokat.

2050 és 2100 között pedig éles különbségek vannak az alkalmazott klímamodelltől függően, de a legrosszabb forgatókönyv szerint a paradicsomtermés az eddigi felére csökkenhet. A ketchupot ipari paradicsomból készítik, amelyet túlnyomórészt Kaliforniában, Olaszországban és Kínában termesztenek. Ezek mind olyan területek, amelyeket különösen veszélyeztet a klímaváltozás - írja az Infostart. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?