Kész, vége? Teljesen eltűnhet a ketchup a boltokból?

Kész, vége? Teljesen eltűnhet a ketchup a boltokból?

agrarszektor.hu
Úgy tűnik, hogy újabb népszerű és kedvelt élelmiszer válhat a klímaváltozás martalékává, ugyanis egy új tanulmány szerint a paradicsomtermés is a felére csökkenthet. A dániai Aarhus Egyetem kutatócsoportja öt jövőbeli klímaváltozási forgatókönyvet vázolt fel, a vizsgálat szerint 2050-re körülbelül hat százalékos visszaesés várható a paradicsomtermesztésben.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Csoportos kedvezmények már 2 főtől: 2 fő jelnetkezése esetén, 10%, 3 fő estén 15%, 4 vagy több fő jelentkezése esetén 20% kedvezmény! A kistermelők és fiatal gazdák pedig most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

2050 és 2100 között pedig éles különbségek vannak az alkalmazott klímamodelltől függően, de a legrosszabb forgatókönyv szerint a paradicsomtermés az eddigi felére csökkenhet. A ketchupot ipari paradicsomból készítik, amelyet túlnyomórészt Kaliforniában, Olaszországban és Kínában termesztenek. Ezek mind olyan területek, amelyeket különösen veszélyeztet a klímaváltozás - írja az Infostart. 

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A KWS mátrix bevált a gyakorlatban! (x)

Komoly kukoricatermesztési megpróbáltatás volt az idei évjárat a Zsámbéki-medencében is. A KWS TOP4 kockázatkezelési rendszere 230 hektáron bizonyította átlag feletti képességét Pátyon.

FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2025. november 3. 13:27