Beindult a szezon a lengyeleknél: ennyiért árulják most a hagymát a helyi piacokon

Beindult a szezon a lengyeleknél: ennyiért árulják most a hagymát a helyi piacokon

agrarszektor.hu
A tavalyinál korábban, de a szokásosnál kicsit később kezdődött meg az idei hagymabetakarítás Lengyelországban. Ugyanakkor a tavalyi termés elég bőségesen áll rendelkezésre, ez pedig az árakra is érzékelhető nyomást helyez.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A tavalyinál korábbi szezonkezdettel megkezdődött a hagyma betakarítása Lengyelországban, de ez még csak annyit jelent, hogy az első, korai tételek már megjelentek ugyan a piacokon, viszont a kínálatot még a tavalyi termés dominálja. Ami elég bőségesen áll rendelkezésre, és ez érzékelhető nyomást helyez az árakra: a lédig ótermésű hagymát 0,7-0,75 PLN/kg (60-65 Ft/kg), a zsákos árut pedig 1-1,3 PLN/kg (85-110 Ft/kg) áron veszik a nagybani piacokon. Az első újtermésű tételekért 4-5 PLN/kg (340-420 Ft/kg) ár érhető el, ami nagyjából megfelel a tavalyi szezonkezdő áraknak - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?