Több ezer milliárdot kaptak ezek a magyar gazdák: erre költötték a pénzt

Több ezer milliárdot kaptak ezek a magyar gazdák: erre költötték a pénzt

agrarszektor.hu
A magyar vidék olyan tartalékokkal rendelkezik, melyek az állandóságot nyújtják ebben a gyorsan változó, kihívásokkal teli időszakban is. Éppen ezért mindent meg kell tenni az agrárium és a vidék megerősítéséért - szögezte le Nagy István a Vidék Konferencia 2022-re küldött videóüzenetében. A tárcavezető emlékeztetett, hogy a kormány az uniós jog adta maximális mértékben, 80 százalékban biztosított nemzeti kiegészítő finanszírozást az uniós fejlesztési forrás mellé.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tavalyi év elejétől 2250 milliárd forint értékben hoztak támogatási döntéseket, melyeket a vidéki gazdaság gerincét adó agrárium és élelmiszer-előállítás fejlesztésére költöttek. A 2023-2027-es időszakban pedig a Közös Agrárpolitika egyes pillére keretében 3400 milliárd forintot, a kettes pillér tekintetében pedig további 4265 milliárd forintot fordítanak agrárpolitikai célokra - írja az AM. Nagy István arról is beszélt videóüzenetében, hogy csak a legmodernebb technológiák alkalmazásával lehet eredményes a magyar agrárium, ezért a mezőgazdaságban és az élelmiszer-feldolgozásban is növekvő szerepet kap a digitalizáció. Ez összességében növeli a versenyképességet és magasabb jövedelemszintet tesz elérhetővé, fűzte hozzá.

EZ IS ÉRDEKELHET

A konferencián Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára „Élelmiszerbiztonság, élelmiszerellátás aktuális kihívásai” címmel tartott előadást. Az államtitkár elmondta, Magyarországon a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart stratégiai ágazatként kezelik, és megadják a megfelelő szintű és mértékű kormányzati figyelmet és támogatást. Az élelmiszer-ellátás pedig nemzetstratégiai kérdés. A cél, hogy önellátóvá tegyék a magyar élelmiszeripart. Hozzátette: fontos, hogy biztonságos, jó minőségű magyar élelmiszerek kerüljenek a magyar családok asztalára, és Magyarországon a következő években is lesz elég élelmiszer.

Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra is, hogy a háború, a szankciók által okozott energiaválság és az aszály miatt évtizedek óta nem látott élelmezésbiztonsági kihívások jelentkeznek a világ számos pontján. Magyarországon az ágazat válságállóságát bizonyítja, hogy a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport. A hazai élelmiszerellátási és biztonsági rendszer az egyik legstabilabb Európában, hangsúlyozta.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vészesen fogy a Föld vízkészlete
Fenntarthatóság

Vészesen fogy a Föld vízkészlete

Magyarország szerencsés adottságainak köszönhetően jó minőségű vízkészletekben gazdag, de fontos lenne megtartani a vizeket.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02