Itt a kormány terve: megvan, mikor döntenek az élelmiszerárstop sorsáról

Itt a kormány terve: megvan, mikor döntenek az élelmiszerárstop sorsáról

agrarszektor.hu
Az élelmiszer-árstop április 30-ig érvényes, a továbbiakról pedig szintén áprilisban dönt majd a kormány. Parragh László kijelentette, hogy a hatósági árak kivezetését meg kell tervezni. A GKI vezérigazgatója szerint is számos indok szól az árstop kivezetése mellett, a legfőbb az, hogy áruhiány alakult ki több termék esetében is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Februárban vezették be az élelmiszer árstopot, és a kormány tervei szerint április végéig érvényben is marad. Parragh László ugyanakkor a Magyar Nemzetnek azt mondta: lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését. Az iparkamara elnöke szerint kezdenek összeállni az ehhez szükséges feltételek. Mint mondta, ilyen az infláció és a forint árfolyamának kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is. A GKI vezérigazgatója úgy véli, ha Parragh László az ársapka kivezetéséről beszél, akkor az eddigi tapasztalatok alapján a kormány már gondolkodik az intézkedésen - írja az ATV.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakember úgy véli, hogy sok érv szól mellette. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos közölte: csütörtöktől a falausi kisboltok pályázhatnak működési költségeik támogatására. Ebben az esetben olyan üzlettulajdonosok pályázhatnak, akik 2000 fő alatti településen működtetnek napi fogyasztási cikkeket és alapvető élelmiszereket árusító boltokat. Az elnyerhető támogatás összege üzletenként 1 és 3 millió forint között van.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31