Itt a kormány terve: megvan, mikor döntenek az élelmiszerárstop sorsáról

Itt a kormány terve: megvan, mikor döntenek az élelmiszerárstop sorsáról

agrarszektor.hu
Az élelmiszer-árstop április 30-ig érvényes, a továbbiakról pedig szintén áprilisban dönt majd a kormány. Parragh László kijelentette, hogy a hatósági árak kivezetését meg kell tervezni. A GKI vezérigazgatója szerint is számos indok szól az árstop kivezetése mellett, a legfőbb az, hogy áruhiány alakult ki több termék esetében is.

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Februárban vezették be az élelmiszer árstopot, és a kormány tervei szerint április végéig érvényben is marad. Parragh László ugyanakkor a Magyar Nemzetnek azt mondta: lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését. Az iparkamara elnöke szerint kezdenek összeállni az ehhez szükséges feltételek. Mint mondta, ilyen az infláció és a forint árfolyamának kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is. A GKI vezérigazgatója úgy véli, ha Parragh László az ársapka kivezetéséről beszél, akkor az eddigi tapasztalatok alapján a kormány már gondolkodik az intézkedésen - írja az ATV.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakember úgy véli, hogy sok érv szól mellette. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos közölte: csütörtöktől a falausi kisboltok pályázhatnak működési költségeik támogatására. Ebben az esetben olyan üzlettulajdonosok pályázhatnak, akik 2000 fő alatti településen működtetnek napi fogyasztási cikkeket és alapvető élelmiszereket árusító boltokat. Az elnyerhető támogatás összege üzletenként 1 és 3 millió forint között van.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?