Itt a kormány terve: megvan, mikor döntenek az élelmiszerárstop sorsáról

agrarszektor.hu
Az élelmiszer-árstop április 30-ig érvényes, a továbbiakról pedig szintén áprilisban dönt majd a kormány. Parragh László kijelentette, hogy a hatósági árak kivezetését meg kell tervezni. A GKI vezérigazgatója szerint is számos indok szól az árstop kivezetése mellett, a legfőbb az, hogy áruhiány alakult ki több termék esetében is.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Februárban vezették be az élelmiszer árstopot, és a kormány tervei szerint április végéig érvényben is marad. Parragh László ugyanakkor a Magyar Nemzetnek azt mondta: lassan meg kell tervezni az árstopok kivezetését. Az iparkamara elnöke szerint kezdenek összeállni az ehhez szükséges feltételek. Mint mondta, ilyen az infláció és a forint árfolyamának kedvező alakulása, de ide sorolható a növekedés és a fogyasztás visszaesése is. A GKI vezérigazgatója úgy véli, ha Parragh László az ársapka kivezetéséről beszél, akkor az eddigi tapasztalatok alapján a kormány már gondolkodik az intézkedésen - írja az ATV.

EZ IS ÉRDEKELHET

A szakember úgy véli, hogy sok érv szól mellette. A modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos közölte: csütörtöktől a falausi kisboltok pályázhatnak működési költségeik támogatására. Ebben az esetben olyan üzlettulajdonosok pályázhatnak, akik 2000 fő alatti településen működtetnek napi fogyasztási cikkeket és alapvető élelmiszereket árusító boltokat. Az elnyerhető támogatás összege üzletenként 1 és 3 millió forint között van.

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?