Lehull a lepel a magyarok kedvenc sajtjáról: brutális, ami a boltokban zajlik

Lehull a lepel a magyarok kedvenc sajtjáról: brutális, ami a boltokban zajlik

agrarszektor.hu
Magyarországon elképesztően népszerű a trappista sajt, aminek valószínűleg az olcsósága az oka, hiszen az elmúlt 4 évben volt olyan hónap, amikor a havi átlagbérből 150 kilogramm trappistára is futotta, ma azonban ez már egyáltalán nincs így. Most ugyanis ekkora mennyiségű trappista 697 500 forintba kerül, ettől a fizetési szinttől pedig a magyarok többsége nagyon messze van.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Idén januárban a Központi Statisztikai Hivatal szerint 1 kilogramm trappista 4 650 forintba került, amely jelentős emelkedés az egy évvel korábban mért 2 400 forinthoz képest. Érdemes ugyanakkor visszaemlékezni arra, hogy sokáig a 2000 forintot sem érte el az ára - írja a Portfolio.

Az elmúlt 4 évben 2021 novemberében volt a "legjobb" a magyar átlagbér és a trappista sajt árának viszonya, amikor 150 kilót is lehetett volna venni az akkor 321 ezer forintos fizetésből. A helyzet 2022 elején kezdett el romlani és mostanra eljutottunk oda, hogy alig több mint 78 kilogramm trappista jön ki az átlagbérből. 150 kilogramm trappista most 697 500 forintba kerül, ettől a fizetési szinttől pedig a magyarok többsége nagyon messze van.

EZ IS ÉRDEKELHET

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?