Újabb nagy élelmiszerdrágulás jön itthon: ez vár a magyarokra húsvétkor

Újabb nagy élelmiszerdrágulás jön itthon: ez vár a magyarokra húsvétkor

agrarszektor.hu
Bár a húsvét messzebb van még, sok boltban már elkezdődött a bevásárlás az ünnepre. A Húsiparosok Országos Szövetsége szerint jó ha mindenki felkészül arra, hogy a húsvéti sonkáknál akár 30-40 százalékos áremelkedésre is lehet számítani. Nem jobb a helyzet a tojásnál sem, a tavalyi duplájára nőtt az ára idén, és drágulnak a csokinyuszik is. 

HOLNAP JÖN AZ AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA 

Fenntarthatóság és innováció az agráriumban

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is! Még nem késő regisztrálni!

Sok boltban már elkezdődött a bevásárlás a húsvétra, egyre többen vesznek sonkát, csokit az ünnepre, hiszen ezek bőven elállnak addig, sőt akár még tovább is. Sonkára ráadásul már sok helyen felvesznek előrendelést, ami egy, az RTL Híradó által megkérdezett kis üzletben 10 százalékot drágult, ugyanakkor a Húsiparosok Országos szövetsége szerint az áremelkedés könnyen elérheti a 30-40 százalékot is akár.

A tojásnál még durvább a drágulás, az árstop ellenére is közel a duplájára emelkedett az ára, ami sok helyen eléri a 100 forintot is darabonként. De a csokik esetében sem jobb a helyzet, emelkedett az alapanyagok ára, ráadásul magasabb adókulcsba is tartozik.

Azt látjuk a kereskedők visszajelzései alapján, hogy a fogyasztók a legkevésbé a minőségből hajlandóak engedni. Inkább vesznek kevesebb, jobb minőségű édességet

- mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?