Újabb nagy élelmiszerdrágulás jön itthon: ez vár a magyarokra húsvétkor

Újabb nagy élelmiszerdrágulás jön itthon: ez vár a magyarokra húsvétkor

agrarszektor.hu
Bár a húsvét messzebb van még, sok boltban már elkezdődött a bevásárlás az ünnepre. A Húsiparosok Országos Szövetsége szerint jó ha mindenki felkészül arra, hogy a húsvéti sonkáknál akár 30-40 százalékos áremelkedésre is lehet számítani. Nem jobb a helyzet a tojásnál sem, a tavalyi duplájára nőtt az ára idén, és drágulnak a csokinyuszik is. 

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Sok boltban már elkezdődött a bevásárlás a húsvétra, egyre többen vesznek sonkát, csokit az ünnepre, hiszen ezek bőven elállnak addig, sőt akár még tovább is. Sonkára ráadásul már sok helyen felvesznek előrendelést, ami egy, az RTL Híradó által megkérdezett kis üzletben 10 százalékot drágult, ugyanakkor a Húsiparosok Országos szövetsége szerint az áremelkedés könnyen elérheti a 30-40 százalékot is akár.

A tojásnál még durvább a drágulás, az árstop ellenére is közel a duplájára emelkedett az ára, ami sok helyen eléri a 100 forintot is darabonként. De a csokik esetében sem jobb a helyzet, emelkedett az alapanyagok ára, ráadásul magasabb adókulcsba is tartozik.

Azt látjuk a kereskedők visszajelzései alapján, hogy a fogyasztók a legkevésbé a minőségből hajlandóak engedni. Inkább vesznek kevesebb, jobb minőségű édességet

- mondta Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?