Tarolt egy magyar méhészet a világ egyik legrangosabb gasztro versenyén

Tarolt egy magyar méhészet a világ egyik legrangosabb gasztro versenyén

agrarszektor.hu
A Virágbéke Méz Manufaktúra tavalyi sikerei után ismét duplázott a világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Great Taste Awards-on. Míg tavaly a ritkaságnak számító gesztenyeméz és a Hortobágyi BIO vadvirágméz hódította meg a zsűrit, idén a hársméz hozott el két csillagot az eseményről, a málnavirágméz pedig szintén kiérdemelt egy csillagot a zsűritől.

A Virágbéke Méz Manufaktúra idén összesen három csillagot hozott el a világszerte gasztronómiai Oscar-díjként is emlegetett megmérettetésről - írj a cég közleményében. 2 Great Taste csillagot zsebelt be a Virágbéke hársméze - amely virágos zamatával igazi desszertméznek számít, miközben gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásáról is ismert fajtaméz.

A hársméz mellett elismerést kapott a Virágbéke málnavirágméze is, amely egy igen különleges fajtaméz. A málnabokrok virágairól gyűjtött méz olyannyira ritka, hogy nem minden évben termelhető belőle elvehető mennyiség. Különleges színéről és összetéveszthetetlen zamatáról ismerhető fel. Zamatos íze miatt leginkább önmagában ajánlott fogyasztani, desszertmézként.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?