Igazi csodaszer készül itthon: van bőven, de alig esznek mézet a magyarok

Igazi csodaszer készül itthon: van bőven, de alig esznek mézet a magyarok

agrarszektor.hu
Felgyorsult világunkban és a pandémia következtében az internetes értékesítés világát éljük, mondhatni érintkezésmentesen, hiszen minden házhoz jön. Viszont a méz értékesítéséhez igenis fontos a személyes kommunikáció. A méz bizalmi termék, így a vásárlás bizalmi alapon történik, melyhez a termelőnek meg kell nyernie a vásárlót. Minél több információt kap a fogyasztó, annál jobban tud igényének megfelelően választani és így egyre több magyar család asztalára kerül hazai termelői méz.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Méhészkedni sokféleképpen lehet, sikeresen méhészkedni viszont nem. A méhészet teljesen más világ, más életforma és azt gondolná az ember, hogy mekkora szabadság. Pedig ez a kijelentés nem teljesen helytálló, mert ha munka van, akkor nincs a méhésznek se éjjele, se nappala. Márpedig munka egész évben akad, kezdve a méhek kezelésével, amely tavasztól egészen késő őszig tart, majd a téli műhelymunkálatok, amikor a méhészek felkészülnek a következő szezonra. És ott a méz, a folyékony arany, a munka gyümölcse. Annak értékesítési módja nagyon meghatározó - írja a NAK

EZ IS ÉRDEKELHET

Helyezzük a fókuszt a hazai mézfogyasztásra, az üveges értékesítésre, melynek elsődleges célja a magyar méz hazai piacon történő értékesítése. A marketing itt kerül előtérbe. Hogy tekintsünk a mézre? Ezt jó, ha eldöntjük, mert ez alapján szélesebb körben tudunk több típusú vásárlói réteget megcélozni. A méz csemege. Számtalan fajtaméz áll a fogyasztó rendelkezésére. Ha megnézünk egy közép árkategóriás csokoládé árat, a méz kg-os ára messze eltörpül mellette. A méz a mindennapjainkba illeszthető, megfizethető. Ennek ellenére a hazai mézfogyasztás is rendkívül alacsony, átlagosan mindössze egy kilogramm évente, de ez az egy kilogramm is úgy alakul ki fejenként, hogy aki mézet eszik, az legalább 5-10 kilót elfogyaszt egy évben. Ami viszont azt jelenti, hogy több millió magyar nem is eszik mézet.

EZ IS ÉRDEKELHET

A méz ajándék. Stílusos, apró üvegcsékbe zárva, szépen felöltöztetve komplett ajándék varázsolható belőle, ami nemtől, kortól függetlenül minden korosztálynak ajándékozható. Egészséget, egészséges ajándékot ki ne szeretne ajándékozni-kapni? Megfizethető ajándék, mely egy címkével könnyedén személyre szabható. A méz gyógyszer. Minden fajtának megvan a maga jótékony hatása. Természetes gyógymód, testünket kívülről és belülről is gyógyítja, elménkre is jó hatással van. Elérhető áron tudunk házi patikát adni a vásárlók kezébe. Nem minden vásárló tudja, hogy a mézben levő természetes cukrok arányától függően a természetes méz előbb vagy utóbb bekristályosodik. Kristályos állapotban a méz a torok „kéményseprője”, és szaunában is kiváló bőrradír.

EZ IS ÉRDEKELHET

A méz fűszer. Az egészségtudatos táplálkozás nem újkeletű dolog. A méz természetes édesítőszer, és a cukor maximálisan kiváltható vele. Igaz a szénhidráttartalmuk közel azonos, mégis a méz glikémiás indexe alacsonyabb (50-55, ezzel szemben a cukoré 68). Az alacsonyabb érték lassabb felszívódásra utal, nem emeli meg a vércukorszintet. A mézes ételek ne merüljenek ki annyiban, hogy mézes puszedli és mézes krémes. Számos főétel, leves készíthető megfizethető alapanyagokból. Könnyedén konyhánk mindennapi fűszerévé tehetjük ezt az aranyló csodát. A kávé egy közkedvelt élvezeti cikk, a cukor helyett édesítsük mézzel!

A méz mellett ne felejtsük el megemlíteni a méhek által termelt méhviaszt sem, melyből gyertyák születhetnek. A gyertya ismét kezd népszerűvé válni. Sokan nem tudják, hogy a méhviasz nem tartalmaz semmiféle mesterséges anyagot, égéskor fertőtleníti a levegőt, tisztítja a felső légutakat. Nem elhanyagolható az sem, hogy magasabb olvadáspontja miatt kétszer hosszabb égésidővel rendelkezik, mint egyéb más gyertyák.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?