Most jött: beengedik az ukrán mézet Magyarországra

Most jött: beengedik az ukrán mézet Magyarországra

agrarszektor.hu
Új kormányhatározat jelent meg hétfő este a Magyar Közlönyben, ami ismét lehetővé teszi, hogy Magyarország ukrán mézet importáljon. Mindez azért érdekes döntés, mivel az ukrán méz európai beáramlása ellen többször kikelt a hazai méhésztársadalom. A mézkiszerelők szerint ugyanakkor a tilalom semmilyen előnyt nem jelentett a méhészek számára, a magyar kereskedőknek viszont károkat okozott európai uniós versenytáraikkal szemben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kormányfő által aláírt határozat szerint

hatályát veszti az Ukrajnából származó egyes mezőgazdasági termékek fuvarozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló 130/2023. (IV. 18.) Korm. rendelet 1. mellékletében foglalt táblázat 8. sora.

Egyébként ez volt az a rendelet, amivel a kormány tavaly 24 ukrán termékre hirdet behozatali tilalmat. A korábbi döntésben jelzett melléklet 8. sorában pedig az állt, „természetes méz” - tehát a méz behozatalának tilalmát szüntette meg a miniszterelnök a friss döntéssel.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?