Ellepte a silány minőségű méz a boltokat: ilyen címkével adják el őket
Az olcsó, nem jó minőségű mézekkel a magyar termelők nem tudják felvenni a versenyt.
Az olcsó, nem jó minőségű mézekkel a magyar termelők nem tudják felvenni a versenyt.
Az előző évekhez képest drasztikusan csökkent a méz felvásárlási ára Magyarországon, ami nem tett jót a méhészeknek.
Jók az idei terméskilátások, de problémát okoz az alacsony felvásárlási ár a nagy méztermelőknek.
Új magyar labortechnikai módszer segítheti a mézhamisítás hatékonyabb kiszűrését.
Magyar kezdeményezésre a jövőben a mézesüvegeken kötelező lesz feltüntetni a méz származási helyét az unióban.
Rengeteg élelmiszer címkéje változik meg hamarosan, új jelölések jönnek a méznél, a lekvároknál és a gyümölcsleveknél.
A méz az egyik legtermészetesebb étel, amely naponta fogyasztva a leghatékonyabb.
Beporzási támogatással és az Európai Unióban csak nálunk elindított méh állatjóléti támogatással bővítik a hagyományos, más országokban is elérhető méhészeti támogatási rendszer.
Az Európai Gazdák szervezete megelégelte a hamis importtermékek beáramlását az EU-ba.
A harmadik országokból származó mézek 48 százaléka hamisítvány és ezek a méznek titulált termékek eljutnak a fogyasztókig.
Elárasztották az országot az olcsó ú, Kínából és Törökországból behozott, méznek bajosan nevezhető mézek.
Ömlik az import "méz" Európába, a tagállamokból érkező minták fele nem felelt meg az uniós előírásoknak.
Az elmúlt évben csaknem 42 százalékkal több, mintegy 68 ezer tonna kínai méz érkezett az EU-ba.
A kétes eredetű és minőségű, főként harmadik országokból származó keverékek komoly veszélyt jelentenek az európai méhészekre, és rontják a mézek iránti fogyasztói bizalmat is.
Hiába kiváló minőségű az idén készített magyar méz, nem pörög a felvásárlás, de a kivitel se.
Megviselt méhállománnyal indul az idei szezon.
Ismét kínai mézekkel trükköznek.
Borzasztó a termés, eltűnhet a magyarok kedvenc méze az üzletekből?
A gyanúsan olcsó mézeket érdemes a legnagyobb óvatossággal kezelni.
Javítanák a hazai méz piaci pozícióját.
Az elmúlt évek tapasztalatai világosan mutatják, hogy a klímaváltozás gyökeresen alakítja át a magyar mezőgazdaság mindennapjait.
A mesterséges hús egy olyan élelmiszeripari termék, amelyet állati sejtekből állítanak elő laboratóriumi körülmények között.
A szakember szerint a szója a szemünk láttára írja át a hazai növénytermesztési szokásokat.
Ha néhány dologra odafigyelünk, sok hibát elkerülhetünk, amiért hálásak lesznek a növények is.
A gyökérzöldségek nemcsak rendkívül táplálóak, de a konyhában is sokoldalúan felhasználhatók.
Kukorica vagy kalászos után vetett kalászosokban a Fuzárium fajok szaporító képletei a talajban felszaporodhatnak, elsősorban a talajban található növényi maradványokon telelnek át.
A KUHN Optimer rövidtárcsa nagy munkaszélességgel, stabil mélységtartással és alacsony vonóerőigénnyel kínál hatékony, gazdaságos tarlóhántást.