Szalmonellás sertéshús érkezett Magyarországra: több boltban is ott lehet

Szalmonellás sertéshús érkezett Magyarországra: több boltban is ott lehet

agrarszektor.hu
Két olyan húsipari termék is fennakadt az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF), amiből Magyarországi boltokba is szállítottak. Az egyik tétel, amely Németországból érkezett, szalmonneállaval fertőzőtt; míg a másik, Ukrajnából ide szállított termék esetében hűtési gondok merültek fel. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) részéről egyelőre nem érkezett információ arról, hány boltba szállítottak a problémás húsokból Magyarországon.

Újra együtt a magyar agrár szakma Siófokon, az Agrárszektor Konferencián | 2023. november 29-30., Siófok

Rendkívüli mértékben hektikussá vált az utóbbi időszakban a világ élelmiszerpiaca, mivel a keresleti-kínálati viszonyokat több nagyon komoly, kiszámíthatatlan tényező befolyásolja. A bizonytalanság minden meghatározó agrárágazatban jelen van, de különösen igaz a gabonaszektorra, amelyet a tavaly kirobbant orosz-ukrán háború következményei teljesen felforgattak.

Előadóink között Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Szabó Levente, Detre Miklós, Bene Zoltán, Makai Szabolcs, Jakab István, Kulik Zoltán, Reng Zoltán.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Két húsipari termék akadt fent nemrég az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszeren (RASFF) - szúrta ki a Pénzcentrum. A hivatalos weboldalon közölt információk szerint mindkét tételből szállítottak Magyarországi boltokba is. Mint az a RASFF weboldalán látható a Németországból érkező sertés darált hús esetében szalmonella fertőzés gyanúja merült fel, míg az Ukrajnából érkezett csirkemell esetében hűtési problémák adódtak. A Nélbih részéről egyelőre nem érkezett hivatalos információ, hogy mely láncokba érkezhetett a problémás tételekből, illetve, hogy elrendelték-e a tételek visszahívását. Ha az esettel kapcsolatban bármi új információ, értesítés érkezik, cikkünket frissítjük.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Állat

Hízásnak indulhat a magyar mangalica?

Az elmúlt évek válságsorozata a mangalicásokat is megviselte, most azonban rendeződni látszik a piac, elsősorban az export élénkülése miatt.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 4. 06:03