Pánik az uniós sertéspiacon: súlyos gondok jöhetnek

Pánik az uniós sertéspiacon: súlyos gondok jöhetnek

agrarszektor.hu
Súlyos csapást mérne a dán húsiparra, ha Kína korlátozná az európai sertéshús importját. Egy dán lobbicsoport ezért arra szólította fel az Európai Uniót, hogy még július 4-e előtt találjanak megoldást a kialakuló helyzetre. Spanyolország szintén jelezte, hogy kész együttműködni a helyzet enyhítése érdekében.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Mint ismeretes, Kína a hét elején bejelentette, hogy dömpingellenes vizsgálatot fog kezdeményezni az importált sertéshús és melléktermékei ellen. A lépés arra válasz, hogy az EU korlátozta a kínai elektromos járművek exportját - írta meg a Reuters. A közeljövőben nem várhatóak kínai vámok, de az elektromos járművek uniós behozatalára vonatkozó ideiglenes vámok július 4-én lépnek hatályba.

Ulrik Bremholm, a Danske Slagterier kereskedelmi szövetség elnöke, amely a Dán Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tanács (Danish Agriculture & Food Council) lobbicsoportjának egy részlege, sürgette az összes felet, hogy mérlegeljék a munkahelyekre, az élelmiszerbiztonságra és a termelésre gyakorolt hatásokat, és még július 4-e előtt találjanak megoldást. Mint fogalmazott,

a dán sertésipart hihetetlenül súlyosan érintik majd az európai húsra vonatkozó esetleges kínai korlátozások. Egy jelentős exportágazat képviselőjeként szeretném hangsúlyozni, hogy támogatjuk a szabályokon alapuló és szabad világkereskedelmet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?