Pánik az uniós sertéspiacon: súlyos gondok jöhetnek

Pánik az uniós sertéspiacon: súlyos gondok jöhetnek

agrarszektor.hu
Súlyos csapást mérne a dán húsiparra, ha Kína korlátozná az európai sertéshús importját. Egy dán lobbicsoport ezért arra szólította fel az Európai Uniót, hogy még július 4-e előtt találjanak megoldást a kialakuló helyzetre. Spanyolország szintén jelezte, hogy kész együttműködni a helyzet enyhítése érdekében.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Mint ismeretes, Kína a hét elején bejelentette, hogy dömpingellenes vizsgálatot fog kezdeményezni az importált sertéshús és melléktermékei ellen. A lépés arra válasz, hogy az EU korlátozta a kínai elektromos járművek exportját - írta meg a Reuters. A közeljövőben nem várhatóak kínai vámok, de az elektromos járművek uniós behozatalára vonatkozó ideiglenes vámok július 4-én lépnek hatályba.

Ulrik Bremholm, a Danske Slagterier kereskedelmi szövetség elnöke, amely a Dán Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Tanács (Danish Agriculture & Food Council) lobbicsoportjának egy részlege, sürgette az összes felet, hogy mérlegeljék a munkahelyekre, az élelmiszerbiztonságra és a termelésre gyakorolt hatásokat, és még július 4-e előtt találjanak megoldást. Mint fogalmazott,

a dán sertésipart hihetetlenül súlyosan érintik majd az európai húsra vonatkozó esetleges kínai korlátozások. Egy jelentős exportágazat képviselőjeként szeretném hangsúlyozni, hogy támogatjuk a szabályokon alapuló és szabad világkereskedelmet.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?