Összefog Délkelet-Ázsia az aggasztó rizshelyzet miatt

Összefog Délkelet-Ázsia az aggasztó rizshelyzet miatt

agrarszektor.hu
A délkelet-ázsiai országok megállapodtak abban, hogy prioritásként kezelik egymás segítését a rizsellátás hiányának és más élelmiszerekkel kapcsolatos problémák leküzdésében - jelentette a malajziai Bernama állami hírügynökség a mezőgazdasági miniszterre hivatkozva a Reuters szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) a héten Kuala Lumpurban tartott ülésén jutott megállapodásra - közölte pénteken Mohamad Sabu mezőgazdasági és élelmezésbiztonsági miniszter az ügynökség szerint.

Az ASEAN-együttműködés azt jelenti, hogy ha rizskérdésekkel szembesülünk, az ASEAN-tagországok elsőként az ASEAN-országokat részesítik előnyben

- mondta.

Vietnam, Kambodzsa és Thaiföld közölte, hogy megfontolják a további behozatalra vonatkozó új kéréseket, mondta Mohamad.

India alaposan felkavarta a piacot

Malajzia, amely rizsszükségletének mintegy 38%-át importálja, több olyan ország között van, amelyet érint, hogy a legnagyobb exportőrök, mint India, korlátozzák a szállításokat. A kormány hétfőn támogatásokat és más intézkedéseket jelentett be a gabona növekvő árának ellensúlyozására és a piac megfelelő ellátásának biztosítására.

Anwar Ibrahim miniszterelnök jogi lépésekre figyelmeztetett mindenkit, akit rizsfelhalmozáson kapnak, hogy megakadályozza a fogyasztók helyi készletek felhalmozását.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?