Fokozott ellenőrzést rendeltek el itthon: sokakra lecsaphat most a hatóság

Fokozott ellenőrzést rendeltek el itthon: sokakra lecsaphat most a hatóság

agrarszektor.hu
Idén először őszi szezonális ellenőrzéssorozatot rendelt el dr. Nobilis Márton élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár. A rendhagyó mustra, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) koordinálásával, 2023. október 16. és október 29. között zajlik országszerte.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államtitkár kiemelte, az őszi ellenőrzés célterületei között - az élelmiszerforgalmazás tekintetében - a pályaudvarokon működő kereskedelmi és vendéglátó egységek, valamint az iskolai büfék szerepelnek - írja a Nébih. Célja, hogy több, az évszakra jellemző termékkört átfogóan és fokozottan vizsgáljon a hatóság. Ezért többek között a tökmagolaj kerül a középpontba, továbbá a szakemberek ellenőrzik a szezonra kiemelten jellemző zöldség és gyümölcsök: az alma és a burgonya minőségét, valamint a szőlőszüretekkel kapcsolatban az úgynevezett autentikus, termőhely, szőlőfajta és évjáratnak megfelelő, szőlő és bormintákat. Ezenfelül iskolabüféket és olyan speciális területeket is górcső alá vesznek, mint az állatgyógyászati készítmények kiskereskedelme és a kutyaszaporítás - foglalta össze az államtitkár.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?