Letarolta Németországot az import paprika: ki nem találnád, honnan érkezett

Letarolta Németországot az import paprika: ki nem találnád, honnan érkezett

agrarszektor.hu
Hamarosan véget ér a holland és belga paprikaszezon, a német piacokon a spanyol és a marokkói paprika uralkodik a pultokon. A spanyol árverési csarnokokban a paprika ára november eleje óta folyamatosan csökken, a piros, hegyes marokkói paprika 500 grammja pedig körülbelül 675 forint.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

A Benelux államokban hamarosan, november második felében véget ér a paprikaszezon. Bár a német piacon még mindig kapható holland-belga áru, ez a paprika már kisebb, és a színeződése sem tökéletes, így gyakran akciózzák ezeket a termékeket - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Már most is a spanyol paprika uralja a piacot, és ez a dominancia az elkövetkező pár hétben tovább erősödik. A spanyol árverési csarnokokban a paprika ára a november elején tapasztalt csúcsot követően folyamatosan csökken. November közepén a klasszikus kerek fajták mellett a hegyes paprikák jelenléte is növekszik a kiskereskedelmi láncokban és a diszkontokban, megjelent például a piros, hegyes marokkói paprika, melynek ára 1,79 euró/500 g csomag (675 Ft/500 g) körüli.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58