Döbbenetes, ami az uborka árával történik Hollandiában

Döbbenetes, ami az uborka árával történik Hollandiában

agrarszektor.hu
A holland és belga üvegházak most váltanak a mesterséges megvilágítással termesztett uborkára, így a következő időszakban az árak emelkedése várható. Spanyolországban az Almería körzetében található árveréseken november elején az uborka kilogrammonkénti ára 1,77 euró ( Ft/kg) volt, ami a hónap közepére 1,48 euróra ( Ft/kg) csökkent.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A BelOrta árverési csarnokban október végén az uborka ára folyamatos emelkedéssel november első hetére 1,22 euró/db ( Ft/db) csúcsot ért el, majd a napi árak még egy hétig 1,10-1,11 euró/db ( Ft/db) között ingadoztak. November 11-étől azonban egy csökkenő trend érvényesült, és 17-ére 89 cent/db-ig ( Ft/db) süllyedt az átlagár. Egy évvel ezelőtt is bekövetkezett ez az átmeneti árcsúcs, ekkor azonban a drágulás egy kicsit később, sokkal mérsékeltebb ütemben történt - írja a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. Ugyanez az áralakulás figyelhető meg idén a The Greenery árverési csarnokban is, ahol viszont 70 cent környékén stabilizálódott az átlagár. Ennek a jelenségnek a magyarázata, hogy a holland és belga termesztők ilyenkor állnak át a mesterséges megvilágításra, és a következő hetekben megjelenő tételek a maiaknál már 10-20 centtel drágábbak lesznek.

Spanyolországban az Almería körzetében található árveréseken november elején az uborka kilogrammonkénti ára 1,77 euró ( Ft/kg) volt, ami a hónap közepére 1,48 euróra ( Ft/kg) csökkent. A spanyol import 40-es étkezési uborkát az előző héten a The Greenery árverésein 70-80 cent közötti darabáron értékesítették, de november 16-ára az átlagárak 50-55 cent/db közé csökkentek. Az eggyel kisebb méretkategóriában a 350 g-os uborka ára ennél átlagosan 20 centtel volt alacsonyabb.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?