Lemondtak a minőségről az élelmiszer-fogyasztók Magyarországon

Lemondtak a minőségről az élelmiszer-fogyasztók Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elmúlt egy-két év piaci folyamatai kedvezőtlenül érintették a hazai élelmiszerágazatot, amely jelentős pozíciókat is vesztett az importtermékekkel szemben - mondta el az Alapvetés podcast adásában Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke Siófokon, az Agrárszektor konferencián. A rendezvényen nyilatkozott Makai Szabolcs, a Talentis-Agro Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a növénytermesztési ágazat problémáira szintén a termékpálya egészének, így az élelmiszeriparnak a fejlesztése a megfelelő válasz.

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Mind mennyiségében, mind pedig a minőséget illetően visszavettek a keresletből a hazai vásárlók, pedig a válság előtti években már szívesebben vették a magasabb polcon elhelyezett termékeket is. Az elmúlt időszak élelmiszer-drágulására viszont a "lefelé vásárlással" reagáltak a fogyasztók - mondta el az Alapvetésben, a Portfolio agrár- és élelmiszeripari podcastjében Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke.

Az adásban megszólal Makai Szabolcs, a Talentis-Agro Zrt. vezérigazgatója is, aki szerint a klasszikus szántóföldi növénytermesztés újabban tapasztalható gyenge jövedelemtermelő képessége újra felértékeli a régi igazságot, amely szerint a "terményt bőrben kell eladni". Ennek értelmében a minél magasabb hozzáadott értékkel léphet előre az ágazat, amelyben az élelmiszeriparnak, és az ágazatba érkező vidékfejlesztési forrásoknak is kulcsszerepük van. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 26. 05:58