Lemondtak a minőségről az élelmiszer-fogyasztók Magyarországon

Lemondtak a minőségről az élelmiszer-fogyasztók Magyarországon

agrarszektor.hu
Az elmúlt egy-két év piaci folyamatai kedvezőtlenül érintették a hazai élelmiszerágazatot, amely jelentős pozíciókat is vesztett az importtermékekkel szemben - mondta el az Alapvetés podcast adásában Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke Siófokon, az Agrárszektor konferencián. A rendezvényen nyilatkozott Makai Szabolcs, a Talentis-Agro Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a növénytermesztési ágazat problémáira szintén a termékpálya egészének, így az élelmiszeriparnak a fejlesztése a megfelelő válasz.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Mind mennyiségében, mind pedig a minőséget illetően visszavettek a keresletből a hazai vásárlók, pedig a válság előtti években már szívesebben vették a magasabb polcon elhelyezett termékeket is. Az elmúlt időszak élelmiszer-drágulására viszont a "lefelé vásárlással" reagáltak a fogyasztók - mondta el az Alapvetésben, a Portfolio agrár- és élelmiszeripari podcastjében Éder Tamás, a Felelős Élelmiszergyártók Szövetségének (FÉSZ) elnöke.

Az adásban megszólal Makai Szabolcs, a Talentis-Agro Zrt. vezérigazgatója is, aki szerint a klasszikus szántóföldi növénytermesztés újabban tapasztalható gyenge jövedelemtermelő képessége újra felértékeli a régi igazságot, amely szerint a "terményt bőrben kell eladni". Ennek értelmében a minél magasabb hozzáadott értékkel léphet előre az ágazat, amelyben az élelmiszeriparnak, és az ágazatba érkező vidékfejlesztési forrásoknak is kulcsszerepük van. 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?