Kimondták: ez kell a magyar mezőgazdaság sikerességéhez a jövőben
A jövő szempontjából elengedhetetlen a vízmegtartás és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás is.
A jövő szempontjából elengedhetetlen a vízmegtartás és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás is.
Komoly növekedés mehet végbe a következő évtizedben az állattenyésztésben és az állati termékek fogyasztásában.
Indul a nagy nyári szezonális ellenőrzés, szerte az országban zajlanak a vizsgálatok
2025. júniusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.
Éves alapon nőtt, de havi alapon csökkent a forgalom Magyarországon az élelmiszerek esetében.
Van egy elterjedt étrend, amivel sokat tehetünk azért, hogy ne alakuljon ki a szellemi leépüléssel járó időskori demencia.
Az egészséges táplálkozás sok örömet is rejt magában, egy sor finom fogással tehetünk valamit a szervezetünk ellenállóképességéért.
A heti nagybevásárlás a múlté lesz, otthon élelmiszernyomtatókkal hasznosítjuk a maradékot - állítják élelmiszer-futurológusok.
Folyamatosan csapásokat kap a magyar húsipar, fel van adva a lecke az ágazat szereplőinek.
1970-ben még 4 ezer gombóc fagyira volt elég az átlagkereset, ma már csak 1100 gombócra futja az átlagnak.
Óriási bizonytalanságot jelent az intézkedés a magyar kiskereskedelmi szektorban.
Egy kutatás szerint két hónap alatt több kilót fogyhattak azok, akik néhány egyszerű szabályt betartottak - ráadásul az egészségük és a közérzetük is javult.
Tényleg annyira veszélyesek az adalékanyagok az élelmiszerekben, amennyire mondják?
Ha nem történik semmi váratlan esemény, ismét növekedésnek indulhat a magyar élelmiszeripar teljesítménye.
2024-ben is kemény éve volt az élelmiszeriparnak Magyarországon, kérdés, milyen lesz 2025.
A magyar felnőttek 32,8 százaléka fogyaszt naponta zöldséget, ami 35 ország rangsorában az utolsó helyre elegendő.
2025 elején kezdheti meg a működését a Cargill negyedik innovációs központja Ázsiában.
Éder Tamás szerint az a meglepetés, hogy ilyen központi terhek mellett az élelmiszerek és a nem alkoholos italok árszintje csak 2023-ban érte el az EU-s átlagot.
Nagy-Britanniában az élelmiszeripar szigorúbb szabályokat sürget az egészségtelen táplálkozás ellen.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.

A 2025-ös szezon ismét bebizonyította, hogy a növénytermesztésben nincs többé kiszámíthatóság.
Közeleg a karácsony, így egyre több háztartásban bukkanhat fel a tél egyik slágernövénye, a karácsonyi kaktusz is.
Az utóbbi évek időjárási anomáliái lassan éghajlati változás szintjére emelkednek.
Sok olyan étel van, melyek gyártásakor vagy otthoni elkészítésekor egy ponton szükség van az állagának a sűrítése.
A hatékonyságot növelő funkciókról nem, a kényelmi opciókról viszont hajlandóak lemondani a magyar gazdák.