Ezek most a legjobb pálinkák Magyarországon: itt a friss toplista

Ezek most a legjobb pálinkák Magyarországon: itt a friss toplista

agrarszektor.hu
Minden országnak megvan a saját maga szeszesitala, gyümölcspárlatot bárhol előállíthatnak, pálinkát azonban csak Magyarországon és magyar gyümölcsből lehet készíteni - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a 2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Program díjátadó Gáláján, Budapesten.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az Agrárminisztérium 2014-ben hirdette meg először a  Nemzeti Pálinkakiválóság Programot, amelynek célja megismertetni hazánk minőségi pálinkáit a belföldi és külföldi közönséggel - írja közleményében az Agrárminisztérium. A fogyasztói trendeket követve idén kibővült a Program a Gin és Szeszes Ital Mustrával, így a pálinkák és törkölypálinkák mellett ginekkel, párlatokkal és likőrökkel is lehetett nevezni. A tárca 2019-ben hozta létre az Agrárminisztérium pálinkája címet, melyet idén is az üzleti kategóriában nevezett TOP Pálinkakiválóságok közül választottak ki.

A 2023. évi Nemzeti Pálinkakiválóság Programban 21 gyártó 117 tétele mérettette meg magát.. 96 pálinka, 9 gin, 6 likőr és 6 egyéb párlat volt az nevezett italok összetétele. A képzett pálinkaminősítőkből álló szakmai bizottság választotta ki idén is a díjazottakat.. A nevezett tételek közül 48 pálinka kapott Pálinkakiválóság, és 16 TOP Pálinkakiválóság minősítést. A ginek, párlatok és likőrök közül 11 tétel arany, 6 pedig ezüst minősítést ért el. Az idei, 10 éves jubileumi évtől az Agrárminisztérium pálinkája mellett megválasztásra kerül a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pálinkája, illetve díjazzuk a Legeredményesebb főzdét is.

A legeredményesebb pálinkafőzde idei díját az Árpád Pálinkaház kapta 4 TOP pálinkakiválóság és 4 pálinkakiválóság minősítést elérve. A a Program története során az első Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal pálinkája címet a Lunczer Pálinkaház Prémium Kajszibarack Pálinkája nyerte el. Ebben az évben a TOP pálinkakiválóságnak minősített pálinkák közül az Agrárminisztérium pálinkája díjat az 1 Csepp Pálinkaház Sárgabarack Aurum pálinkája kapta.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Krizsán Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?