Áttörés lehet az élelmiszeriparban? Ez sok mindent megváltoztathat

Áttörés lehet az élelmiszeriparban? Ez sok mindent megváltoztathat

agrarszektor.hu
A közösség által támogatott gazdaság, mint gazdálkodási módszer a termelők és a fogyasztók közvetlen és erős kapcsolatára épít, amelynek megfelelő működtetésével mindkét fél jelentős előnyökre tehet szert.  A 21. század elejére egyre bővült a tudatos vásárlók köre, akik számára az élelmiszerek minősége mellett azok származása is kulcsfontosságú tényezővé vált. E keresletet felismerve kezdtek elterjedni a hagyományos gazdálkodást felváltó, a környezetre, valamint az egészségre jótékony hatással bíró alternatív gazdálkodási módok. Ilyen gazdálkodási mód a közösség által támogatott mezőgazdaság is, amely az eddigiekhez képest egy merőben új élelmiszer-termelési és -elosztási forma.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A közösség által támogatott gazdaságban a termelők és fogyasztók biztosítják a kölcsönös támogatást, és az élelmiszer termelés kockázatait vagy előnyeit is megosztják egymás között. A tagok előre vállalják, hogy fedezik a gazdaság várható működési költségeit, cserébe az év folyamán folyamatosan részesülnek a gazdaság terméséből. A rövid élelmiszerláncok számos problémára kínálhatnak megoldást. Csökkentik a termelő és a fogyasztó közötti fizikai távolságot, valamint a hosszú ellátási láncokkal ellentétben a minőség garanciájaként a személyes kapcsolatot, a bizalmat biztosítják - írja a NAK. Lehetőséget nyújtanak a termelőknek a helyi, jó minőségű élelmiszerek előállítására, közvetlen értékesítésére, a fogyasztóknak pedig garantálják az ízletes, többnyire ökológiai módszerekkel előállított helyi élelmiszerekhez való kényelmes hozzájutást.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?