Többszörösére drágult a kenyér pár év alatt és nincs megállás

Többszörösére drágult a kenyér pár év alatt és nincs megállás

agrarszektor.hu
Négy év alatt majdnem a háromszorosára nőtt a kenyér ára Magyarországon, már az uniós átlagnál is drágább. Az agrárminiszter szerint azért ilyen mértékű a drágulás, mert nálunk volt a legolcsóbb az Európai Unióban – számol be az RTL Híradóban megjelentekről a Pénzcentrum.

JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!

Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!

Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!

Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!

– derült ki az RTL Híradójából.

Mint ismert, Nagy István agrárminiszter csütörtökön részt vett a Kormányinfón, ahol a háborúra, illetve az Unió Oroszország elleni szankcióira hivatkozva kijelentette, hogy mindenhol emelkedtek az árak.

Nem Magyarországon a legdrágább az élelmiszer. A drágulás volt Magyarországon drága. De azért volt drága, mert korábban nálunk volt a legolcsóbb

– fejtette ki Nagy István agrárminiszter, aki szerint még a magasabb energiaárakat fizetik a vevők. Arról beszélt, hogy mindent megtesz, ami rajta múlik. Hozzátette:

53 forintba kerül az a gabona, ami egy kenyérben benne van. Az összes többi, az minden más. Ami a mi hatáskörünk, az az 53 forint.

Többe kerül az adó, mint a liszt

Nem így látja a helyzetet Raskó György agrárközgazdász, aki az RTL Híradónak nyilatkozva kijelentette, azért az állam szépen keres minden kiló kenyéren. Kifejtette:

Ráadásul a kenyér ára tovább dagadhat a Csizmadia és Társai Kft. pékség ügyvezetője, Csizmadia Lajosné szerint. Elmondta, üzletükben a dolgozók többsége a szakmunkásoknak járó garantált bérminimumot kapja, amit 10 százalékkal emeltek tavaly december elsejével. Ezt próbálják kigazdálkodni, miközben az üzemanyagárak is emelkednek. Hozzátette:

Az idén még nem emeltünk árat, mert úgy gondoltuk, hogy most még elbírunk ezzel az árral, de az elkövetkező időben biztosan fogunk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?