Többszörösére drágult a kenyér pár év alatt és nincs megállás

Többszörösére drágult a kenyér pár év alatt és nincs megállás

agrarszektor.hu
Négy év alatt majdnem a háromszorosára nőtt a kenyér ára Magyarországon, már az uniós átlagnál is drágább. Az agrárminiszter szerint azért ilyen mértékű a drágulás, mert nálunk volt a legolcsóbb az Európai Unióban – számol be az RTL Híradóban megjelentekről a Pénzcentrum.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

– derült ki az RTL Híradójából.

Mint ismert, Nagy István agrárminiszter csütörtökön részt vett a Kormányinfón, ahol a háborúra, illetve az Unió Oroszország elleni szankcióira hivatkozva kijelentette, hogy mindenhol emelkedtek az árak.

Nem Magyarországon a legdrágább az élelmiszer. A drágulás volt Magyarországon drága. De azért volt drága, mert korábban nálunk volt a legolcsóbb

– fejtette ki Nagy István agrárminiszter, aki szerint még a magasabb energiaárakat fizetik a vevők. Arról beszélt, hogy mindent megtesz, ami rajta múlik. Hozzátette:

53 forintba kerül az a gabona, ami egy kenyérben benne van. Az összes többi, az minden más. Ami a mi hatáskörünk, az az 53 forint.

Többe kerül az adó, mint a liszt

Nem így látja a helyzetet Raskó György agrárközgazdász, aki az RTL Híradónak nyilatkozva kijelentette, azért az állam szépen keres minden kiló kenyéren. Kifejtette:

Ráadásul a kenyér ára tovább dagadhat a Csizmadia és Társai Kft. pékség ügyvezetője, Csizmadia Lajosné szerint. Elmondta, üzletükben a dolgozók többsége a szakmunkásoknak járó garantált bérminimumot kapja, amit 10 százalékkal emeltek tavaly december elsejével. Ezt próbálják kigazdálkodni, miközben az üzemanyagárak is emelkednek. Hozzátette:

Az idén még nem emeltünk árat, mert úgy gondoltuk, hogy most még elbírunk ezzel az árral, de az elkövetkező időben biztosan fogunk.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. június 18. 06:03