Durva, ami ezekkel a húsokkal történik az USA-ban: aggasztó hírek érkeztek

Durva, ami ezekkel a húsokkal történik az USA-ban: aggasztó hírek érkeztek

agrarszektor.hu
Súlyos döntést hozott Kolumbia: a dél-amerikai ország április 15-től korlátozta az olyan amerikai államokból származó marhahús és marhahústermékek behozatalát, ahol a tejelő tehenek madárinfluenza-tesztje pozitív lett - közölte az amerikai mezőgazdasági minisztérium (USDA)

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kolumbia lett az első ország, amely hivatalosan korlátozta a marhahús kereskedelmét a tehenekben előforduló madárinfluenza miatt. A precedens értékű döntés ugyanakkor azt mutatja, hogy kiszélesedett a vírus gazdasági hatása, pedig az már önmagában is világszerte korlátozta a baromfik kereskedelmét. Kolumbia ugyanakkor évente csak kis mennyiségű marhahúst importál az Egyesült Államokból a kormányzati adatok és piaci elemzők szerint - írta meg a Reuters.

Az USDA vonatkozó honlapján egy közlemény jelzi, hogy a tilalom kiterjed az Idahóban, Kansasban, Michiganben, Michiganben, Új-Mexikóban, Észak-Karolinában, Ohióban, Dél-Dakotában és Texasban levágott szarvasmarhákból származó marhahústermékekre. Mint írták, Kolumbia ideiglenes korlátozásokat vezetett be a nyers szarvasmarhahúsból készült termékekre. A szállítmányokat akkor is visszatarthatják a kikötőkben, ha az exportőrök érvényes behozatali engedéllyel rendelkeznek.

Az intézkedések célja a madárinfluenza terjedésének megfékezése, amelyet nyolc államból és 33 tejelőállományból jelentettek azóta, hogy március végén először észlelték Texasban. Egy szarvasmarhákkal érintkező személynél pozitív lett a betegség tesztje, és kötőhártya-gyulladásban szenvedett.
Eddig egyetlen amerikai húsmarhát sem mutattak ki pozitívan madárinfluenzára - közölték a kormány tisztviselői.

Kolumbia az egyetlen olyan ország, amely hivatalosan korlátozásokat vezetett be az amerikai marhahúsexportra a H5N1 járvány miatt - mondta Joe Schuele, az amerikai húsexport szövetség, egy iparági csoport szóvivője. Mint fogalmazott,

nem érezzük, hogy a madárinfluenza-járvánnyal kapcsolatos importkorlátozásoknak bármilyen tudományos alapja lenne. Ez mindenképpen nagy hatással lesz a Kolumbiába szállító exportőrök és vásárlóik számára.

A szakember beszélt arról is, hogy az USDA tisztviselői tárgyalnak Kolumbiával a kérdésről. Ezzel kapcsolatban Rosemary Sifford, az USDA főállatorvosa egy online előadáson elmondta, hogy a kereskedelmi partnerek további információkat kértek az amerikai kormánytól a járványt illetően. A főállatorvos megítérte, hogy amint rendelkezésükre fognak állni a szükséges információk, azonnal továbbítják őket a partnereiknek. Az USDA tisztviselői azt azonban nem közölték, mely kereskedelmi partnerek kértek ilyen információkat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

A sebesség minden, csak nem állandó (x)

A Valley X-Tec hajtómű, az iparág első nagy sebességű központi motorja lehetővé teszi, hogy olyan dolgokat tegyen a központi körforgóval, amelyek korábban nem voltak lehetségesek.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?