JÖVŐ HÉTEN AGROFOOD 2024 ÉS AGROFUTURE 2024 KONFERENCIA | KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL!
Az AgroFood 2024 konferencián előadóink között lesz Nobilis Márton, Hollósi Dávid, Gyuricza Csaba, Giacomo Pedranzini és Ruck János is!
Az AgroFuture 2024 konferencián előad Feldman Zsolt, Hadászi László, Nemes Imre, Petri Bernadett és Vajda Péter is!
Regisztráció most 15% kedvezémnnyel, kombinált jeggyel, az AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
Közismert tény, hogy a fokhagymának számos jótékony hatása van, azonban az erős íze és szaga sokakat eltántorít a nyersen történő fogyasztásától. Ami probléma, hiszen a fokhagyma egészséges hatásai lecsökkennek, ha megfőzik, vagy megmelegítik. Az úgynevezett fekete fokhagyma viszont megőrzi a hagyományos fokhagyma összes előnyét, de az erős szag nélkül, íze pedig édeskés - olvasható a 24.hu oldalán. A korábbi tanulmányok szerint ez az Ázsiából származó étel antioxidánsokban gazdag, jó hatással van a bélflórára, az immunrendszerre, a koleszterin- és vércukorszintre, valamint az érrendszer egészségére is.
A szakértők úgy gondolják, hogy a fekete fokhagyma édes íze, és puha állaga miatt kiváló nassolni való, amely egészséges is. Ráadásul, ha ez az étel elterjedne világszerte, az a környezetnek is segíthetne hiszen csökkenthetné az élelmiszer-pazarlást. Évente ugyanis több tonna fokhagymát dobnak ki még azelőtt, hogy a boltok polcaira kerülhetnének, mivel nem felelnek meg a szupermarketek feleslegesen szigorú követelményeinek. Arra azonban tökéletesen alkalmasak lehetnének, hogy fekete fokhagymát készítsenek belőlük, amelyek aztán bekerülhetnek a kínálatba.