Zseniális ötlet: hihetetlen, mit készítenek használt sütőolajból
Egy csapat fiatal nagy ötlete, és rengeteg használt sütőolaj kellett a változáshoz, amely egyszerre környezetbarát és gazdaságos.
Egy csapat fiatal nagy ötlete, és rengeteg használt sütőolaj kellett a változáshoz, amely egyszerre környezetbarát és gazdaságos.
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság 2025-ben is folytatja szemléletformáló kampányát.
Játékosság, kreativitás és pozitív hozzáállás a kulcs a Munch és a Maradék nélkül csapata szerint.
Nyugat-Európában egyre több település csatlakozik a kezdeményezéshez az élelmiszerhulladék csökkentése érdekében.
Megindult a jogalkotás a hulladékokról szóló 2008/98/EK irányelv módosításáról, íme, a részletek.
Négy országban van jelen és további terjeszkedést tervez az élelmiszermentéssel foglalkozó Munch.
Számos módon újrahasznosítható az élelmiszer-hulladék, világszerte küzdenek a cégek a veszteségek értékké alakításáért.
A Nébih Maradék nélkül programja is csatlakozik az idei Európai Hulladékcsökkentési Héthez.
Némi odafigyeléssel megelőzhető, hogy akár alapanyagok, akár készételek feleslegesen a kukába kerüljenek.
November 6-ig lehet pályázni az Európai Hulladékcsökkentési Hétre, a fő téma az élelmiszerpazarlás.
A megkérdezettek 70 százaléka rendszeresen dob ki élelmiszert - ezek sok esetben még fogyaszthatók lennének.
A kutatók a legutóbbi felmérés alkalmával 501 háztartásban összesen 1388 fogyasztó adatait összegezték országszerte.
Egy egyszerű eljárással hihetetlen mennyiségű fokhagymát lehetne megmenteni a kidobástól.
A háztartásokban keletkezett hulladék 65 százalékának újrahasznosítása a cél Békés megyében.
Az élelmiszerpazarlás általában akkor fordul elő, amikor az emberek túl sokat vesznek, és nem használják fel az összes ételt.
Fontos,hogy a termelésbe fektetett pénz és energia ne vesszen el a rossz tárolási technológia miatt.
Az európai mezőgazdaság szabályozása során számos, egymásnak ellentmondó tényezőt is figyelembe kell venni.
Az élelmiszer pocsékolásának problémájára hívja fel a figyelmet a Nébih rajzpályázata – az alkotásokat kiállítják.
Az Eurostat jelentése szerint a 2021-es évben fejenként 131 kg élelmiszer landolt a kukában az uniós tagállamokban.
Fejenként 24 kg élelmiszert pazarolunk el évente Nébih negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint.
A talajtípus meghatározza a kert adottságait, de némiképp módosítható, van lehetőség korrekcióra.
Nem alakult jól a tavalyi év a piacon, de a cégcsoport így is milliárdos nagyságrendű adózott eredményt tudott elérni.
Pluszos és mínuszos eredményeket is mutattak a Bonafarm Csoport cégei, a Hungeritnél egészen a drámai veszteség.
Voltak itt-ott visszaesések, de továbbra is stabilan pozitív nyereséget hoznak a baromfis vállalatok itthon.
80 százalékra szeretné növelni a magyar zöldségek arányát a boltokban a DélKerTÉSZ.
Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.
CLAAS ROLLANT és VARIANT: két út, egy cél – tökéletes bála, kompromisszumok nélkül