Új élelmiszer jön az EU-ban: mostantól sok ilyen termék lehet a boltokban

Új élelmiszer jön az EU-ban: mostantól sok ilyen termék lehet a boltokban

agrarszektor.hu
Megjelent a Bizottság (EU) 2024/1611 végrehajtási rendelete (2024. június 6.) az izomaltulózpor új élelmiszerként történő forgalomba hozatalának engedélyezéséről. Ez a rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését (2024.06.07.) követő huszadik napon lép hatályba.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Az (EU) 2015/2283 rendelet értelmében csak engedélyezett és az uniós jegyzékbe felvett új élelmiszerek hozhatók forgalomba az Unióban - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A szárított izomaltulózszirup (az anyatej-helyettesítő és anyatej-kiegészítő tápszerek, feldolgozott gabonaalapú élelmiszerek és bébiételek kivételével) valamennyi, az általános népességnek szánt élelmiszerben felhasználható szacharóz helyettesítésére. Mivel az új élelmiszer por alakú, a Bizottság úgy véli, hogy az élelmiszer valódi jellegét tükröző megfelelőbb elnevezés az izomaltulózpor.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03