Új élelmiszer jön az EU-ban: mostantól sok ilyen termék lehet a boltokban

Új élelmiszer jön az EU-ban: mostantól sok ilyen termék lehet a boltokban

agrarszektor.hu
Megjelent a Bizottság (EU) 2024/1611 végrehajtási rendelete (2024. június 6.) az izomaltulózpor új élelmiszerként történő forgalomba hozatalának engedélyezéséről. Ez a rendelet az Európai Unió Hivatalos Lapjában való kihirdetését (2024.06.07.) követő huszadik napon lép hatályba.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Az (EU) 2015/2283 rendelet értelmében csak engedélyezett és az uniós jegyzékbe felvett új élelmiszerek hozhatók forgalomba az Unióban - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A szárított izomaltulózszirup (az anyatej-helyettesítő és anyatej-kiegészítő tápszerek, feldolgozott gabonaalapú élelmiszerek és bébiételek kivételével) valamennyi, az általános népességnek szánt élelmiszerben felhasználható szacharóz helyettesítésére. Mivel az új élelmiszer por alakú, a Bizottság úgy véli, hogy az élelmiszer valódi jellegét tükröző megfelelőbb elnevezés az izomaltulózpor.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?