Új élelmiszerek kaphatnak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet itthon

Új élelmiszerek kaphatnak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet itthon

agrarszektor.hu
2024. december 17-én a feldolgozott gyümölcstermékek körében már a Hőkezeléssel tartósított alma- körte és birsbefőtt, valamint a csonthéjasok közül a Hőkezeléssel tartósított meggy- cseresznye- őszibarack- és szilvabefőtt termékkategóriákban is megnyílt a pályázati lehetőség a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyre.

A KMÉ-védjegy segítségével a fogyasztók biztosak lehetnek abban, hogy a választott termékek megfelelnek a legmagasabb minőségi elvárásoknak, mind az alapanyag, mind a feldolgozás és csomagolás tekintetében. A védjegyek elnyerése nemcsak a termékek minőségét igazolja, hanem elősegíti a fenntartható élelmiszeripari gyakorlatok minél szélesebb körű alkalmazását is - írja a NAK. A kme.hu weboldalon megtalálhatóak a termékekhez kapcsolódó Speciális tanúsítási követelmények, az oldal használatához szükséges KMÉ Felhasználói kézikönyv, valamint a pályázati felületre is ezen keresztül lehet eljutni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

KWS – tíz éve első a repcetáblákon*, első az innovációban! (x)

Az utóbbi évek különös kihívások elé állították a repce termesztőket. Míg 10 évvel ezelőtt a termésszint növelése állt a középpontban, mára a termésbiztonság, a kockázatok minél jobb kezelése és ezek által a gazdaságos termesztés fenntartása a célkitűzés.

EZT OLVASTAD MÁR?