2020. július 4. szombat Ulrik

Hírek - Élelmiszer

6,5 milliárdos vízminőségjavító beruházás a Dunán

Lezárult a 2006 óta tartó, Duna vízminőségét javító 6,5 milliárd forintos projekt. A beruházás segítségével létrejött az Észak-Pesti Szennyvíztisztító Telep nitrogén- és foszforeltávolítója, továbbá helyreállt a Duna-Dráva Nemzeti Park öt helyszínén a víz visszatartása.
 
 

Kovács Péter, a Vidékfejlesztési Minisztérium főosztályvezetője a projekt lezárása alkalmából tartott sajtótájékoztatón elmondta, a projekt 33 millió dollárba került összesen, ebből 11,5 milliót a Globális Környezetvédelmi Alap (Global Environment Facility) szolgáltatta, a világbanki hitel 8,1 millió volt, a Fővárosi Önkormányzat része 11,7 milliót tett ki, a Vidékfejlesztési Minisztérium pedig 1,4 milliót biztosított - írja az Orientpress.

Ebből a pénzből végül 5 milliárd forintot fordítottak szennyvíztisztító megvételére, amit Gemenc és Béda-Karapancsa területén alkalmaztak, a további teendők pedig - úgy mint a népszerűsítés és a szemléletformálás - együtt 1,5 milliárdba kerültek, így összesen 6,5 milliárd forintot tett ki a beruházás.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu