2021. október 16. szombat Gál

Hírek - Élelmiszer

A Csányi-vágóhíd után kiemelt ügy lett Tokaj is

Nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a kormány az állami tulajdonú Tokaj Kereskedőház Zrt. telephelyeinek fejlesztésével összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket. A tokaji borvidéken meghatározó súllyal bíró vállalat milliárdos modernizációs fejlesztéseket valósít meg. A hatósági ügyek a Tolcsva, Szegi és Szegilong községek területén megvalósítandó beruházásokkal függenek össze.
 
 

A kormány rendelete szerint a fejlesztésekkel összefüggőnek kell tekinteni mindazokat a közigazgatási hatósági eljárásokat, amelyek a beruházások megvalósításához és használatbavételéhez szükségesek, abban az esetben is, ha azok más ingatlant is érintenek. A rendelet mellékleteiben a kormány kijelölte az ügyekben eljáró hatóságokat, illetve szakhatóságokat, az ügyek koordinációjára pedig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízottat.

A kormányrendelet szerint a beruházásokkal összefüggésben nem kell építészeti-műszaki tervtanácsi véleményt beszerezni. A rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, rendelkezéseit a hatálybalépéskor folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Mint ismert, a Tokaj Kereskedőház a napokban azt is közölte, hogy megújítja menedzsmentjét, és a hatékonyságnövelés érdekében létszámleépítéseket hajt végre.

A kormány tavaly hasonló döntést hozott a Mohácsra tervezett gigavágóhíddal kapcsolatban is, amikor a beruházást nemzetgazdasági szempontból szintén kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította. A döntés arra irányult, hogy az eljáró hatóságok a közigazgatási engedélyezési ügyeket soron kívül kezeljék.

A vágóhídi projektet a Mohácsi Mcs Vágóhíd Kft. valósítja meg, amely eredetileg a Pick Szeged Zrt. és a Home 2000 Kft. tulajdonában áll. Az előbbit a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató érdekeltségébe tartozó Bonafarm Zrt., míg az utóbbit Nagy György milliárdos vállalkozó tulajdonolja. Időközben azonban a Pick technikainak nevezett okokból kiszállt az MCS Kft.-ből, de ezzel párhuzamosan szoros együttműködési megállapodást kötött a beruházást kivitelező céggel.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu