Bevállalták! - Csak magyar árpából gyártanak magyar sört

agrarszektor.hu
Kizárólag Magyarországról származó árpát használ fel a jövő évtől a Soproni söröket gyártó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. A kötelezettségvállalás 20 évre szól, és arra épül, hogy a magyar árpa az alacsony vegyszerhasználat miatt kiemelkedő minőségű.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kötelezettségvállalási nyilatkozatot írt alá a Soproni söröket gyártó Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. és a beszállítókat integráló Agrocrop Mezőgazdasági, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. A nyilatkozat lényege, hogy a Soproni söröket gyártó cég 2016. januárjától kizárólag Magyarországról származó árpát használ fel.

MTI-fotó: Krizsán Csaba

Joris Huijsmans, a Heineken Hungária Zrt. vezérigazgatója szerint eddig is elsősorban magyar árpából készült malátát szereztek be söreik előállításához a dunaújvárosi és ógyallai (Szlovákia) malátagyárakból. A sörgyártáshoz szükséges árpa és kukorica 86 százaléka magyar termelőktől származott az idén. A kötelezettségvállalásban foglaltak szerint viszont a következő 20 évben kizárólag magyar árpát használnak majd, amely a vezérigazgató meglátása szerint részben az alacsony vegyszerhasználat eredményeként kiemelkedő minőségű.

A Heineken az árszínvonaltól függetlenül vállalta, hogy a kimagasló minőségű magyar sörárpát vásárolja meg, ezáltal mintegy 100 árpatermesztő számára nyújt megbízható értékesítési lehetőséget. A söripari konszern leányvállalata a magyarországi sörárpa termőterületekről betakarított mennyiség 21 százalékát vásárolja fel.

A ciderekhez almakoncentrátumot vesznek
A Heineken Hungária Zrt. az árpa mellett a ciderek gyártásához mintegy 65 ezer tonna almából készülő koncentrátumot vásárol. Ez a hazai feldolgozott almamennyiség mintegy 10 százalékának felel meg.

A Heineken cégen belül a szlovákiai Ógyallán készítenek az árpából malátát, amelyet a régió más országainak sörgyártásában is felhasználnak, így a magyar gazdák részben exportra is termelnek. A vállalat mintegy 20 000 tonna malátát dolgoz fel üzemeiben évente, ez körülbelül 26 000 tonna árpából állítható elő, amely a teljes magyarországi sörárpa-termés 20 százalékának felel meg. A Heineken Hungária Zrt. két sörgyárában, a 120 éves soproni sörgyárban és Martfűn állítja elő termékeit, amelyet csaknem 200 országban árusítanak

Nagy Ádám, a Gödöllői Tangazdaság Zrt. vezérigazgatója bejelentette, hogy a Heinekennel folytatott három-négy éves közös munka eredményeként a söripari vállalat igényeinek megfelelő minőségű vetőmagot állítanak elő, amely 2016-tól rendelkezésre áll. Így nem csak a magyar sörárpából készül a Soproni, hanem a vetőmag is Magyarországról származik majd.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?