2022. május 22. vasárnap Júlia, Rita

Hírek - Élelmiszer

Csányiék egymilliárdot buktak a mohácsi vágóhídon a hentesek miatt

Egymilliárd forintot bukott Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató mohácsi vágóhídi beruházása azon, hogy hiány van hentesekből a hazai piacon. Ennyivel kellett növelni ugyanis a munkaerőköltségeket, hogy szakembereket találjanak.
 
 

Már az idén 600-700 ezer darabos sertésvágásszámot terveznek a hivatalosan április végén megnyíló mohácsi vágóhídon – nyilatkozta az Inforádiónak Csányi Sándor. Szerinte tudják is tartani a tervet, mert a vágások nagy részét a Bonafarm-integrációban részt vevő 150 kisebb-nagyobb vállalkozás segítségével állítják elő, és 70-80 százalékban önellátásra törekednek.

Csányi Sándor szerint alapvető probléma a munkaerőhiány, és emiatt „buktak egymilliárd forintot az eredeti tervekhez képest”. Ennyivel több ugyanis a munkaerőköltség, mert nagy hiány van hentesekből és húsipari szakemberekből. Korábbi közlések szerint a mohácsi vágóhíd 21 milliárd forintos beruházással valósult meg,

Mint ismert, a mohácsi vágóhidat az MCS Vágóhíd Zrt. építette fel, amely Nagy György milliárdos befektető érdekeltségébe tartozik. Csányi Sándor, illetve a tulajdonában lévő Bonafarm Csoport nem tulajdonos az MCS-ben, de a céggel együttműködési megállapodást kötött.

Bár a Bonafarm tagjaként működő Pick Szeged Zrt. kezdetben résztulajdonosa volt az MCS-nek, illetve jogelődjének, a szegedi húsipari vállalat a beruházás megindulása előtt kilépett. A Bonafarm a döntést a beruházás egyszerűsítésével és gyorsításával indokolta. A vágóhíd felépítése után ugyanakkor ismét felmerült, hogy a Csányi-féle Bonafarm tulajdont szerez az MCS-ben.

Az új vágóhíd egy műszakban évi egymillió sertés levágására lesz képes. Csányi Sándor szerint integrációjuk folyamatosan bővül, ezért azt szeretné, ha nem egy, hanem két műszakban dolgozna majd a vágóhíd. Ráadásul van érdeklődés a Mohács környéki területekről is, és  külföldről is hoznának hozzájuk vágást – tette hozzá.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!