Éder: tárgyalások jönnek az újabb áfacsökkentésről

agrarszektor.hu
Szeptemberben egyeztet az agrárkamara a gazdasági tárcával arról, mely mezőgazdasági és élelmiszeripari termékekre terjedjen ki a további áfacsökkentés. Újabb termékeket sorolnának az 5 százalékos áfakörbe.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

További áfacsökkentéseket tart szükségesnek az élelmiszerpiacon a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) - hangzott el az MTI szerint a kamara élelmiszeripari igazgatóságának kihelyezett rendezvényén a Nógrád megyei Szentén. Éder Tamás, a NAK élelmiszeriparért felelős országos alelnöke szerint szeptemberben egyeztetnek a gazdasági tárcával arról, hogy újabb élelmiszeripari, mezőgazdasági termékek kerülhessenek be az öt százalékos áfakörbe.

Kamarai adatok szerint az élelmiszeripar ma a harmadik legnagyobb ipari ágazat Magyarországon 2600 milliárd forint körüli termelési értékkel, ezzel az európai uniós tagállamok között a 16. helyet foglalja el, és az uniós termelés egy százalékát adja. A Magyarországon előállított élelmiszerek 60 százalékát belföldön, 40 százalékát külföldön értékesítik, az ágazat exportja 7,9 milliárd eurót tesz ki, emellett 4,6 milliárd eurónyi élelmiszeripari import érkezik az országba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?