2020. december 2. szerda Melinda, Vivien

Hírek - Élelmiszer

Erre senki sem számított: a koronavírus elhozta a műanyag-csomagolások reneszánszát

A COVID-19 világjárvány jelentős változásokat okozott mindennapi életünket, beleértve az élelmiszerek csomagolását.
 
 

A közegészségügyi aggályoknak köszönhetően a közétkeztetés és az élelmiszeripar higiéniai körülményei fokozott figyelmet kapnak, olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) honlapján. Ennek köszönhetően a műanyag-csomagolások felhasználása megnövekedett, az előre csomagolt élelmiszerek jelentősége fokozódott. A fogyasztók a megbízható csomagolásban lévő kedvelt márkák felé fordultak, aminek következtében a csomagolás a praktikum és az esztétikum mellett új jelentést nyert számukra, a biztonságot.

December 3-4-én rendezi meg a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít. Az esemény egyedülálló módon nyújt átfogó információkat az agrárgazdaság helyzetéről, és ad prognózisokat a támogatási, a finanszírozási, a piaci és az üzleti lehetőségekről. A konferencia napirendre veszi az ágazati szereplőit érintő legforróbb témákat és legfontosabb szabályozási változásokat is. A rendezvény az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt, illetve lehetőséget biztosít a networkingre és a kapcsolatépítésre is. Ne hagyja ki a siófoki Agrárszektor Konferenciát december 3-4-én!

A csomagolási megoldások területén újabb kihívást jelent a digitális világhoz történő alkalmazkodás. A fogyasztók előszeretettel böngészik az online üzletek felületeit, hozzák meg döntéseiket a termékekről megjelenő képek alapján. Így a termékek külleme kiemelt fontossággal bír a döntések befolyásolásának céljából. A formák és a színek harmonizációja, a grafikus elemek hangsúlya segíthet a fogyasztók figyelmének felkeltésében.

Azonban annak ellenére, hogy a járványhelyzet megköveteli az óvatosságot nem szabad szem elől tévesztenünk bolygónk fenntarthatóságát és továbbra is törekednünk kell a felhasznált műanyag mennyiségének csökkentésére, a maximális újrahasznosítására, illetve a biológiailag lebomló, komposztálható csomagolóanyagok előnyben részesítésére.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020 online

  10 órányi szakmai programmal és több mint 60 előadóval

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu