2022. május 22. vasárnap Júlia, Rita

Hírek - Élelmiszer

Ez lehet az új sláger - Jön a lekvárral töltött kolbász

Málnadzsemmel töltött kolbásszal próbálja meghódítani a fogyasztókat egy walesi vállalkozó, aki a félig fánk, félig kolbász terméket Dausage néven forgalmazza. Állítólag olyan híres ételfúziók inspirálták a különlegesség megalkotásában, mint a félig croissant, félig fánk cronut, vagy a félig muffin, félig croissant cruffin.
 
 

Édes dzsemekkel kínálja a kolbászokat az a férfi, aki a közelmúltban dobta piacra termékeit Angliában – írja az edition.cnn.com. A walesi vállalkozó szerint a Dausage néven forgalmazott élelmiszer kitalálását a cronut és a cruffin sikeres fúziója ösztönözte, illetve az, hogy szerinte a húsok nagyon finom ízt kapnak az édes dzsemektől és lekvároktól.


Fotó: edition.cnn.com

Jelenleg még csak málna- és eperdzsemmel töltött kolbászokat lehet tőle vásárolni, de a jövőben több ízt is kipróbálna. A húsokat ugyanis sokszor ízesítik édes, szokatlan hozzávalókkal, mint például a bárányt mentával, vagy a kacsát szilvaszósszal, ezért logikusnak véli a további kombinációk kipróbálását is.


Fotó: edition.cnn.com

Egyelőre még csak kisebb vásárokon lehet megkóstolni a málnás kolbászt, de a vállalkozó később szeretne a nagyobb élelmiszerláncokban is megjelenni. Szerinte a szkeptikus fogadtatás ellenére az emberek szeretik a furcsa hibridet, ezért lenne a termékre igény.


Fotó: edition.cnn.com


Fotó: edition.cnn.com

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!