Facebookon csábítja haza Csányi új vágóhídja a magyar henteseket

agrarszektor.hu
Facebookon és Linkedin-en is keresi a szakképzett munkaerőt a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő mohácsi MCS Vágóhíd Zrt. Az agrárgazdaságban is egyre inkább bevett gyakorlat, hogy egy-egy vállalat ilyen fórumokon próbál munkaerőhöz jutni, a fél éve átadott MCS pedig sok fizikai munkavállalót és külföldön dolgozó magyar hentest ért el így. Több szellemi és fizikai munkahely ugyanakkor még így is betöltetlen a cégnél.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kizárólag online csatornákra támaszkodik az MCS Vágóhíd Zrt., amikor szellemi munkaerőt keres - nyilatkozta az agrárszektor.hu-nak Pókos Gergely, a vállalat vezérigazgatója. A cég tapasztalatai szerint ugyanis ma ezek számítanak a leghatékonyabb munkaerő-toborzó eszközöknek. Így nem csak a Facebookon, hanem a Linkedin-en és a klasszikusnak számító online állásportálokon is hirdetnek.

Az elmúlt másfél év tapasztalatai azt mutatják, hogy az új munkaerő megtalálásában az online felületek számítanak igazán jó eszköznek

 - közölte Pókos Gergely.

Az online munkaerő-keresés a hazai élelmiszergazdaságban is egyre inkább bevett gyakorlatnak tekinthető. Az MCS e technikákat nem csak a szellemi, hanem a fizikai munkavállalók keresésénél is alkalmazza. Így számos fizikai dolgozót és több külföldön dolgozó magyar hentest is online módon értek el. Mostanáig körülbelül nyolcvan külföldön dolgozó szakembert vettek fel, akik Németországból, Ausztriából, Svájcból és Hollandiából érkeztek Mohácsra.

Pókos Gergely szerint az idén áprilisban átadott új vágóhíd indulása előtt a dolgozói állomány feltöltésénél komoly nehézségekbe ütköztek, ezért már 2016 elején elkezdték tesztelni a Facebook-ot. Ugyanakkor a munkaerő megszerzéséhez más módszereket is felhasználnak: így például a vállalat recepcióján jelentkezési lapokat tesznek ki, illetve nagy jelentőséget tulajdonítanak a dolgozói ajánlásoknak is.

2 nap, 80 előadó, 800 résztvevő, és az agrárszektor legforróbb témái. Termelők, gazdák, döntéshozók, véleményformálók az agráriumból egy helyen egy időben csak az agrárszektor konferencián!


Az MCS ma - tette hozzá a vezérigazgató - stabil húsipari szakmunkás-állománnyal rendelkezik, a betanított munkatársoknál pedig alacsonyabb az elvándorlás, és a kilépőket is rövid időn belül pótolni tudják. A cég - a kölcsönzött munkavállalókkal együtt - jelenleg 730 fős teljes létszámmal működik, de műszaki területre és különböző szellemi munkakörökbe továbbra is keresi a munkaerőt.

A vállalat egy műszakban egymillió sertéslevágására képes évente, így ma Magyarország második legnagyobb vágóhídjának számít a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. mögött.

A tapasztalatok szerint főként a jól képzett villanyszerelők, lakatosok, műszerészek és gépészek hiányoznak, de a komplexebb betanított munkára is nehezebben találnak érettségizett embereket. A szellemi munkaköröknél pedig az élelmiszeripari mérnök, a folyamatmérnök, a gépészmérnök és a villamosmérnök végzettségű szakembereket kell hosszabb ideig keresni, de a felsőfokú nyelvtudást igénylő munkakörökre is nehéz jó munkaerőt találni - közölte Pókos Gergely.

Az MCS Vágóhíd Zrt.-nél idén áprilisban volt bérfejlesztés, és a vezérigazgató szerint a közeljövőben nem terveznek újabbat. A szakemberhiány több területen eleve magasabb bérszínvonalat generál, ezért a vállalat a munkaerő megtartása érdekében nem fizethet rosszabbul más cégeknél. A létszám és a munkaerő stabilizálásához - tette hozzá Pókos Gergely - a betanított munkáknál is átlag feletti bérezést alkalmaznak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?