2021. február 27. szombat Ákos, Bátor

Hírek - Élelmiszer

Fazekas Sándor is örökbe fogadott egy szőlőtőkét

Szőlőtőkét telepített Fazekas Sándor a "Furmint Éve" rendezvénysorozat részeként Badacsonytomajon. A "Fogadj örökbe furmintot' esemény célja egy olyan ösztöndíj kialakítása, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik.
 
 

A "Furmint Évével" a minisztérium célja, hogy népszerűsítse a borfajtát - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A mostani telepítéssel szeretnék elérni, hogy kellő mennyiségű és megfelelő minőségű oltványok álljanak rendelkezésre a kísérletek során.

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ megbízott főigazgatója (balra), Fazekas Sándor  földművelésügyi miniszter és Kiss Eliza miniszteri biztos

 


A Badacsonyban telepítendő furmintoltványok jelképes örökbefogadásának célja, hogy kialakítsanak egy ösztöndíjrendszert, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik. Örökbefogadóként jelentkezhet minden magánszemély, alapítvány, gazdasági társaság és egyéb szervezet. A befizetett támogatást az örökbefogadás célkitűzéseivel megegyezően használják fel. Ebben a munkában a minisztérium stratégiai partnere a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a NAIK – közölte Kiss Eliza miniszteri biztos.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub: Hatalmas birtokrendezés jön a magyar földeken

  Kiknek kedvezhet és kiknek nem az új szabályozás?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu