2022. augusztus 14. vasárnap Marcell

Hírek - Élelmiszer

Fazekas Sándor is örökbe fogadott egy szőlőtőkét

Szőlőtőkét telepített Fazekas Sándor a "Furmint Éve" rendezvénysorozat részeként Badacsonytomajon. A "Fogadj örökbe furmintot' esemény célja egy olyan ösztöndíj kialakítása, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik.
 
 

A "Furmint Évével" a minisztérium célja, hogy népszerűsítse a borfajtát - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. A mostani telepítéssel szeretnék elérni, hogy kellő mennyiségű és megfelelő minőségű oltványok álljanak rendelkezésre a kísérletek során.

Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ megbízott főigazgatója (balra), Fazekas Sándor  földművelésügyi miniszter és Kiss Eliza miniszteri biztos

 


A Badacsonyban telepítendő furmintoltványok jelképes örökbefogadásának célja, hogy kialakítsanak egy ösztöndíjrendszert, amely a fiatal agrárszakemberek utánpótlásával foglalkozik. Örökbefogadóként jelentkezhet minden magánszemély, alapítvány, gazdasági társaság és egyéb szervezet. A befizetett támogatást az örökbefogadás célkitűzéseivel megegyezően használják fel. Ebben a munkában a minisztérium stratégiai partnere a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ, a NAIK – közölte Kiss Eliza miniszteri biztos.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!