2021. március 8. hétfő Zoltán

Hírek - Élelmiszer

Hamarosan jön a magyar "élelmiszermulti"?

Szükség lenne a kereskedelemben egy magyar "multira" is, hogy a hazai termékek pozícióit erősíteni lehessen - érvelt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy szolnoki gazdafórumon. Jakab István, a parlament fideszes alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerint "bármennyire próbálnak is bennünket Brüsszelben támadni, az új földtörvény átgondolt és alapjaiban megtámadhatatlan".
 
 

Azt az erőt, amelyet a Magosz a földtörvény megalkotása során megjelenített, ma már nem lehet figyelmen kívül hagyni – jelentette ki az MTI szerint a fórumon Jakab István. „Bármennyire próbálnak is bennünket Brüsszelben támadni, az új földtörvény átgondolt és alapjaiban megtámadhatatlan” – fogalmazott.

Az érdekképviselet elnöke szerint a kamarai rendszer átalakításával sikerült elérni, hogy a gazdatársadalom képviselői „minden döntéshozói fórumon kellő súllyal” jelen vannak. A jövő egyik legnagyobb kihívásának pedig a hatékony és életképes gazdatársulások létrehozását és az agrár-rezsicsökkentés megvalósítását nevezte.

A kormány mintegy 300 milliárd forintot különített el az élelmiszeripar fejlesztésére – erősítette meg Fazekas Sándor. Fontosnak nevezte a hazai hús- és tejfogyasztás növelését, és úgy vélekedett, a kereskedelemben egy magyar „multira” is szükség volna a hazai termékek piaci pozícióinak erősítése érdekében. A következő időszak legfontosabb feladatai között említette az egységes agrárkutató-intézeti és szakképzési hálózat kiépítésének folytatását, a szántóföldi infrastruktúra fejlesztését és a tájhoz kötődő, minőségi termékek részarányának növelését.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu