2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Élelmiszer

Hamarosan jön a magyar "élelmiszermulti"?

Szükség lenne a kereskedelemben egy magyar "multira" is, hogy a hazai termékek pozícióit erősíteni lehessen - érvelt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter egy szolnoki gazdafórumon. Jakab István, a parlament fideszes alelnöke, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) szerint "bármennyire próbálnak is bennünket Brüsszelben támadni, az új földtörvény átgondolt és alapjaiban megtámadhatatlan".
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Azt az erőt, amelyet a Magosz a földtörvény megalkotása során megjelenített, ma már nem lehet figyelmen kívül hagyni – jelentette ki az MTI szerint a fórumon Jakab István. „Bármennyire próbálnak is bennünket Brüsszelben támadni, az új földtörvény átgondolt és alapjaiban megtámadhatatlan” – fogalmazott.

Az érdekképviselet elnöke szerint a kamarai rendszer átalakításával sikerült elérni, hogy a gazdatársadalom képviselői „minden döntéshozói fórumon kellő súllyal” jelen vannak. A jövő egyik legnagyobb kihívásának pedig a hatékony és életképes gazdatársulások létrehozását és az agrár-rezsicsökkentés megvalósítását nevezte.

A kormány mintegy 300 milliárd forintot különített el az élelmiszeripar fejlesztésére – erősítette meg Fazekas Sándor. Fontosnak nevezte a hazai hús- és tejfogyasztás növelését, és úgy vélekedett, a kereskedelemben egy magyar „multira” is szükség volna a hazai termékek piaci pozícióinak erősítése érdekében. A következő időszak legfontosabb feladatai között említette az egységes agrárkutató-intézeti és szakképzési hálózat kiépítésének folytatását, a szántóföldi infrastruktúra fejlesztését és a tájhoz kötődő, minőségi termékek részarányának növelését.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu