Húsadóval riogatnak a briteknél

agrarszektor.hu
Húsadó bevezetését sürgetik brit zöldpárti politikusok, mert szerintük így is fel kellene lépni az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai ellen. Az állattenyésztők ugyanakkor nem értenek egyet az ötlettel, mivel úgy vélik, hogy a húsok és a húskészítmények előállítása sokkal környezetbarátabb, mint régen.

Rangos Agrárdíjak az Agrárszektor 2025 konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 13. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A decemberi rendezvényen immár 11. alkalommal adjuk át tíz kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen Ön is szeptember 15-ig!

Ha a világ értékrendje nem változik meg rövid időn belül, brit zöldpárti politikusok szerint az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaira kell felkészülni - írja a www.farminguk.com. Egyes politikusok ezért úgynevezett húsadó bevezetését sürgetik az Egyesült Királyságban, mert szerintük így is fel lehetne lépni a mezőgazdasági szektor szén-dioxid kibocsátásának növekedése ellen. A jobb trágyakezelési és a takarmányozási megoldások szintén hohhájárulhatnának ahhoz, hogy kevesebb üvegházhatású gáz termelődjön.


Az állattenyésztők ugyanakkor szkeptikusak abban, hogy a húsadó bármilyen megoldást hozhatna. A szakemberek szerint az állattenyésztési és a húsipari technikák sokat fejlődtek az utóbbi években, így a húst és a húskészítményeket környezetbarátabban termelik, és azok ma már sokkal egészségesebbek is.

A fogyasztókra is az jellemző, hogy egyre inkább a jobb minőségű húsipari termékeket keresik. Az ágazatban hangsúlyozzák a vörös húsok egészségre vonatkoztatott előnyeit is, mert több alapvető vitamint és ásványi anyagot is biztosítanak az emberi szervezet számára.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?