2021. január 26. kedd Vanda, Paula

Hírek - Élelmiszer

Húsadóval riogatnak a briteknél

Húsadó bevezetését sürgetik brit zöldpárti politikusok, mert szerintük így is fel kellene lépni az éghajlatváltozás kedvezőtlen hatásai ellen. Az állattenyésztők ugyanakkor nem értenek egyet az ötlettel, mivel úgy vélik, hogy a húsok és a húskészítmények előállítása sokkal környezetbarátabb, mint régen.
 
 

Ha a világ értékrendje nem változik meg rövid időn belül, brit zöldpárti politikusok szerint az éghajlatváltozás legrosszabb hatásaira kell felkészülni - írja a www.farminguk.com. Egyes politikusok ezért úgynevezett húsadó bevezetését sürgetik az Egyesült Királyságban, mert szerintük így is fel lehetne lépni a mezőgazdasági szektor szén-dioxid kibocsátásának növekedése ellen. A jobb trágyakezelési és a takarmányozási megoldások szintén hohhájárulhatnának ahhoz, hogy kevesebb üvegházhatású gáz termelődjön.


Az állattenyésztők ugyanakkor szkeptikusak abban, hogy a húsadó bármilyen megoldást hozhatna. A szakemberek szerint az állattenyésztési és a húsipari technikák sokat fejlődtek az utóbbi években, így a húst és a húskészítményeket környezetbarátabban termelik, és azok ma már sokkal egészségesebbek is.

A fogyasztókra is az jellemző, hogy egyre inkább a jobb minőségű húsipari termékeket keresik. Az ágazatban hangsúlyozzák a vörös húsok egészségre vonatkoztatott előnyeit is, mert több alapvető vitamint és ásványi anyagot is biztosítanak az emberi szervezet számára.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu