2019. június 25. kedd Vilmos

Hírek - Élelmiszer

Így rázták fel a magyar borkereskedelmet

A Borháló öt éve azzal robbant be a köztudatba, hogy az általuk forgalmazott minőségi borokat nagyobb kiszerelésében, és kedvező áron kezdték el értékesíteni. A borszaküzlet-hálózat ma már 50 ezernél is több visszatérő vásárlót szolgál ki országszerte, mintegy 500 féle borral. A franchise által forgalmazott borok évről évre egyre több fesztiválon és vendéglátó egységben is megjelennek.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Idén öt éves a Borháló borkereskedés-hálózat, amely közel 50 üzlettel és 500 féle borral, több mint 50 ezer törzsvásárlót szolgált ki az elmúlt években. A cég azzal robbant be a köztudatba, hogy az általuk forgalmazott minőségi borokat alternatív kiszerelésében, és kedvező áron kezdték el értékesíteni, hogy a jó bor élvezete minél szélesebb körben elérhetővé váljon a vásárlóközönség számára.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

 

A kínálatban a legtöbb tétel nemcsak hagyományos 0,75 literes palackban kapható, hanem nagyobb kiszerelésben is, így a vevők ugyanazokat a tételeket akár 40%-kal olcsóbban is megtalálják a hálózat boltjaiban.

Például a népszerűvé vált 1,5 literes magnumpalackban általában 30–50%-kal olcsóbban vásárolható meg ugyanaz a bor. Szintén egyre keresettebb a bag-in-box (zsákos-dobozos) kiszerelés is, ami könnyű, jól kezelhető és összességében 35–60%-kal olcsóbb a kis üvegpalacknál. Ráadásul a minőség szempontjából is jó választás: a bor nem érintkezik szükségtelenül a levegővel, a megkezdett doboz egy hónapig eláll a hűtőben.

A franchise megalapításával fél évtizede az volt a célunk, hogy olyan országos szaküzlethálózatot hozzunk létre, amelyben mindenki megtalálja a saját alkatának, hangulatának megfelelő borokat

– mondja a vállalkozás alapító tulajdonosa, Kathona Krisztián, aki 10 évvel ezelőtt középiskolai magyartanárként elhatározta, borszaküzletet nyit szentendrei családi házának pincéjében. Gyűltek a tapasztalatok, a borral való foglalatosság egyre inkább főállássá vált, 5 éve pedig jött a szintlépés – ekkor alakult céggé a Borháló, aminek létrehozásában Kathona jó barátja, Elek Márton volt a társ.

Számottevő tőke híján saját boltok nyitása helyett a franchise rendszert választották, ami gyökeresen eltérő szemléletet kívánt, hiszen az egyéni útkeresésről a központi szervezésre és koncepcióalkotásra került a hangsúly, ahol a tudást mások számára is elérhetővé, másolhatóvá kellett tenni. A Borháló már harmadik éve szállítja a tisztán és fröccsnek is kiváló borokat a Szigetre és a legnagyobb hazai fesztiválokra. A fesztiváltapasztalatok abban is segítettek, hogy a cég a HORECA-szegmensben is bővülést érjen el: egyre több vendéglátó egység keresi a Borháló borspecialitásait. A hálózat tavaly 785 ezer liter bort adott el, ezen belül 4,5 százalékot, 35 ezer litert tett ki a fesztiválokon történő értékesítés.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Kelet-magyarországi Agrárfórum 2019

  Ingyenes rendezvény >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu