2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Élelmiszer

Ilyen boros címkét sem láttunk még: sztárfestővel dolgozik az Ostoros

Három prémium vörösbort dob a piacra ősszel az egri Ostoros Családi Pincészet Soltész borcsaládja. A palackok érdekessége, hogy a címkére a Munkácsy-díjas képzőművész, Bukta Imre egy-egy alkotása került.
 
 

A második generációs Ostoros Családi Pincészet már több mint ötven éve készít bort az Egri borvidéken - hangzott el az új Soltész prémium borcsalád bemutatkozó rendezvényén. A borászat igyekszik időről időre újdonságokkal is a piacra lépni, a Soltész márkanév alatt ugyanis a pincészet prémium kategóriájú vörösborai kerülnek forgalomba. Ennek a sorozatnak a három legfontosabb, ősszel debütáló tétele: a Nemzeti Borválogatásba is bekerült Kékfrankos; az Országos Borversenyen aranyérmes, Delelő elnevezésű, cabernet sauvignon-zweigelt-merlot házasítás, valamint egy 2016-os évjáratú, Bordeaux-ban úgyszintén aranyéremmel elismert Egri Bikavér Superior.

Ezeket az általunk legjobban kedvelt vörösborokat szerettük volna vizuálisan is megkülönböztetni a többitől. Az Egerhez sok szálon kötődő Bukta Imrét kerestük meg azzal az ötlettel, hogy egy-egy műalkotását megjeleníthessük a címkén - meséli Soltész Gergő, tulajdonos.

A Kékfrankosra a Korcsolyázó cigánylány című festmény került, a cuvée-re a házasítás nevét is adó Delelő, míg a Bikavéren a Béla fácánnal című alkotás látható. A három festményből Ipacs Géza grafikus készített boros címkéket. Az új Soltész borok szeptemberben debütálnak majd. 

Nem megszokott az, hogy egy boros címkén telibe vagy nyomva egy festmény, és sokan feltehetik a kérdést, hogy de mi köze van Bélának a borhoz? Kihívásnak tartom, hogy kortárs művész munkája egyáltalán rákerül egy címkére, hiszen ilyen még nem volt. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben