2019. szeptember 19. csütörtök Vilhelmina

Hírek - Élelmiszer

Kézműves tejfeldolgozó üzem épült Mágocson

A tejüzem fejlesztéséhez egy közel 483 millió forint Vidékfejlesztési támogatás is hozzájárult. A beruházás eredménye egy mintegy 970 m2 alapterületű épületcsarnok lett, amelyben joghurtot, lágy sajtot és érlelt kemény sajtot fognak előállítani.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Kis Miklós vidékfejlesztési államtitkár a Zilda tejfeldolgozó üzem avatásán elmondta, hogy a tejágazat beruházási elképzeléseinek támogatását eddig négy főbb beruházási jellegű pályázat szolgálta, melyen az Irányító Hatóság ez idáig több mint 170 milliárd forint összegű támogatási döntést hozott. A Vidékfejlesztési Program élelmiszer-feldolgozást támogató első felhívása keretében eddig 40 tejfeldolgozó üzemet támogattak, részükre közel 9 milliárd forintot kötöttek le. Emellett elérhető volt a tejágazat számára is a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítását célzó, mintegy 35 milliárd forint keretösszegű kiírás. Szintén a tejtermelő tehenészetek fejlesztését célozza a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás mintegy 36 milliárd forintos összege is, amely az állatok javát szolgáló szigorú higiéniai és takarmányozási előírások betartásához járul hozzá.


Az agrártárca államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében sorra valósulnak meg a beruházások, mert a jövő szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vidék gazdaságának legyen igénye és képessége a megújulásra. Ehhez pedig a magyar mezőgazdasági vállalkozások termelékenységét és hatékonyságát kell erősíteni, mert a modern technológiákat követő mezőgazdaság az, amely a sikeres és tudásalapú vidék alapjait megteremtheti.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu