Kézműves tejfeldolgozó üzem épült Mágocson

agrarszektor.hu
A tejüzem fejlesztéséhez egy közel 483 millió forint Vidékfejlesztési támogatás is hozzájárult. A beruházás eredménye egy mintegy 970 m2 alapterületű épületcsarnok lett, amelyben joghurtot, lágy sajtot és érlelt kemény sajtot fognak előállítani.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kis Miklós vidékfejlesztési államtitkár a Zilda tejfeldolgozó üzem avatásán elmondta, hogy a tejágazat beruházási elképzeléseinek támogatását eddig négy főbb beruházási jellegű pályázat szolgálta, melyen az Irányító Hatóság ez idáig több mint 170 milliárd forint összegű támogatási döntést hozott. A Vidékfejlesztési Program élelmiszer-feldolgozást támogató első felhívása keretében eddig 40 tejfeldolgozó üzemet támogattak, részükre közel 9 milliárd forintot kötöttek le. Emellett elérhető volt a tejágazat számára is a mezőgazdasági- és feldolgozó üzemek energiahatékonyságának javítását célzó, mintegy 35 milliárd forint keretösszegű kiírás. Szintén a tejtermelő tehenészetek fejlesztését célozza a tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás mintegy 36 milliárd forintos összege is, amely az állatok javát szolgáló szigorú higiéniai és takarmányozási előírások betartásához járul hozzá.


Az agrártárca államtitkára arra is felhívta a figyelmet, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében sorra valósulnak meg a beruházások, mert a jövő szempontjából rendkívül fontos, hogy a magyar vidék gazdaságának legyen igénye és képessége a megújulásra. Ehhez pedig a magyar mezőgazdasági vállalkozások termelékenységét és hatékonyságát kell erősíteni, mert a modern technológiákat követő mezőgazdaság az, amely a sikeres és tudásalapú vidék alapjait megteremtheti.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?