Rendkívül népszerűek ezek a támogatások: rengeteg magyar pályázott a milliárdokra

Rendkívül népszerűek ezek a támogatások: rengeteg magyar pályázott a milliárdokra

agrarszektor.hu
Az utóbbi másfél évben kiírt vidékfejlesztési pályázatok segítségével több, mint 1500 milliárd forrás jutott el az agráriumba - fogalmazott a Szigeti Farm első alkalommal megrendezett partnertalálkozóján az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Feldman Zsolt a Kalocsától mintegy 10 kilométerre fekvő Bács Kiskun megyei Szakmáron hangsúlyozta: a 80%-os nemzeti társfinanszírozással megtoldott uniós pénzek mintegy 70%-a beruházások létrejöttét segíti a tavalyi és az idei évben kiírt agrárpályázatok keretei között. Nagy érdeklődés övezte például a precíziós gazdálkodás megvalósítását célzó, a terményszárító és -tároló vagy éppen az állattenyésztés körülményeit javító pályázatokat. Az államtitkár említést tett az egy év óta emelkedő építőanyagárakról, ezzel kapcsolatban megjegyezte: ezen beruházásoknál lehetővé tették a pályázat keretei között az építési költségek növekedésének elismerését, amely azok megvalósítását teszi könnyebbé.

Az aszály, a mezőgazdasági termelés során felhasznált inputanyagok árának növekedése, valamint az orosz-ukrán háború okozta gazdasági helyzet ellenére a kormány célja, hogy a lehető legtöbb beruházás megvalósulhasson és álljon a termelés szolgálatába. Feldman Zsolt fontosnak tartotta jelezni: a vízgazdálkodással, az öntözéssel kapcsolatos pályázatok folyamatosan nyitva vannak, épp úgy, mint az erdősítés támogatását szolgáló, de még elérhető a lovas létesítmények fejlesztésére kiírt pályázat is.

A partnertalálkozónak otthont adó Szigeti család generációk óta mezőgazdasággal foglalkozik. Az állattenyésztés, növénytermesztés, hazai és nemzetközi áruszállítás mellett agrár-szaktanácsadással és pályázatírással segítik a hozzájuk forduló gazdákat. Közreműködésükkel a környék gazdálkodói eddig 2,1 milliárd forint pályázati pénz elnyerésével összesen 4,2 milliárd forint értékű beruházást valósítottak meg.

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 13. 14:03